התכנסנו כאן היום כדי לתבל היטב את הפרגיות 🙂 ועכשיו ברצינות – אם אתם מוצאים עצמכם רוצים לגוון במטבח, אחת הדרכים הכי טובות זה להשתמש במרינדות שונות, מרינדה שונה = טעם שונה. אז אספנו 5 מתכונים להכנת מרינדה לפרגיות כדי שאף פעם לא תשתעממו! כל המרינדות מתאימות להכנת פרגיות על האש / בתנור / במחבת (לאופן ההכנה מצורפים מתכונים ומדריכים בתחתית הכתבה)
- חוק מרינדה 👈 לא מסתבכים! מערבבים את כל מצרכים המרינדה בקערה גדולה ואליה מוסיפים את הפרגיות – ניתן להוסיף פרגיות שלמות / חצויות / רצועות וגם סטייק פרגית, הכל הולך!
- חוק מרינדה 👈 יש להשרות את הפרגיות במרינדה במקרר למשך שעה לפחות כדי ליהנות מהטעמים באמת.
מרינדת פפריקה מעושנת
הטעמים הקלאסיים עם טוויסט מעושן
- 2 כפות פפריקה מעושנת
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף עלי בזיליקום קצוצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
מרינדה אסיאתית מהירה
באמת אבל באמת מהירה
- 1/3 כוס רוטב סוייה
- 1/3 כוס טריאקי
- 1/3 כוס שמן זית
מרינדת צ'ימיצ'ורי
מרינדה מומלצת לאוהבי טעמים עזים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות קטנות
- 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות קטנות
- 3 שיני שום כתושות
- מיץ וגרידה מחצי לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
מרינדת סויה, שום ודבש
עוד טעם קלאסי שמתאים בול לפרגיות
- 1/2 כוס קטשופ
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/3 כוס דבש
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי טחון
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- 4 שיני שום קצוצות
מרינדת לימון וטימין
שילוב מעניין שמתאים לארוחה חגיגית
- 6 כפות שמן זית
- 4 שיני שום טחונות
- 1 כפית טימין
- 1/2 כפית אורגנו
- 1 ורבע כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 וחצי כפיות גרידת לימון