FoodisGood

עוגיות מלוחות עם שומשום זה הנשנוש המושלם

עוגיות עבאדי הן עוגיות מזרחיות מלוחות, עגולות ומסורתיות והן פשוט הנשנוש המלוח המושלם לאירוח או סתם ככה ליום-יום. כמה מצרכים פשוטים, המון שומשום ויש לכם עוגיות פריכות וממכרות! היום נלמד להכין עוגיות עבאדי ביתיות שיהפכו ללהיט החדש שלכם. לא צריך מיקסר ולא כלים מיוחדים.

זמן עבודה: 20 דקות | 30-35 עוגיות

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • כף מלח שטוחה
  • כף סוכר שטוחה
  • 1/2 כוס מים
  • לציפוי – ביצה טרופה עם מעט כורכום, שומשום וקצח

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. לקערה גדולה מנפים קמח, אבקת אפייה מלח וסוכר.
  3. מוסיפים שמן, מים וחמאה ומעבדים לבצק נוח לעבודה.
  4. בצק העוגיות הוא ללא התפחה – ישר מתחילים לעבוד.
  5. יוצרים מן הבצק כ-30 כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג. כל כדור מגלגלים לנחש וסוגרים בקצוות ליצירת עיגול חלול. מניחים את העוגיות בתבנית ושומרים על מעט רווחים בין עוגייה לעוגייה.
  6. בקערה קטנה טורפים ביצה עם מעט כורכום ומושחים את כל העוגיות שבתבנית. מפזרים שומשום בנדיבות.
  7. אופים בתנור החם למשך 15 דקות. מוציאים לשיש ומניחים להתייצבות כחצי שעה.
  8. העוגיות מוכנות – זוללים ואת השאר מאחסנים בצנצנת עוגיות אטומה על השיש.

עוד עוגיות מלוחות שאנחנו אוהבים:

אם אתם כמונו – אתם בטח מכורים לנשנושים מלוחים! הנה כמה עוגיות מלוחות שבטוח יעשו את העבודה

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.