עוגיות עבאדי הן עוגיות מזרחיות מלוחות, עגולות ומסורתיות והן פשוט הנשנוש המלוח המושלם לאירוח או סתם ככה ליום-יום. כמה מצרכים פשוטים, המון שומשום ויש לכם עוגיות פריכות וממכרות! היום נלמד להכין עוגיות עבאדי ביתיות שיהפכו ללהיט החדש שלכם. לא צריך מיקסר ולא כלים מיוחדים.
זמן עבודה: 20 דקות | 30-35 עוגיות
מצרכים:
- 3 כוסות קמח
- 1/2 כוס שמן
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 שקית אבקת אפיה
- כף מלח שטוחה
- כף סוכר שטוחה
- 1/2 כוס מים
- לציפוי – ביצה טרופה עם מעט כורכום, שומשום וקצח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- לקערה גדולה מנפים קמח, אבקת אפייה מלח וסוכר.
- מוסיפים שמן, מים וחמאה ומעבדים לבצק נוח לעבודה.
- בצק העוגיות הוא ללא התפחה – ישר מתחילים לעבוד.
- יוצרים מן הבצק כ-30 כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג. כל כדור מגלגלים לנחש וסוגרים בקצוות ליצירת עיגול חלול. מניחים את העוגיות בתבנית ושומרים על מעט רווחים בין עוגייה לעוגייה.
- בקערה קטנה טורפים ביצה עם מעט כורכום ומושחים את כל העוגיות שבתבנית. מפזרים שומשום בנדיבות.
- אופים בתנור החם למשך 15 דקות. מוציאים לשיש ומניחים להתייצבות כחצי שעה.
- העוגיות מוכנות – זוללים ואת השאר מאחסנים בצנצנת עוגיות אטומה על השיש.
עוד עוגיות מלוחות שאנחנו אוהבים:
אם אתם כמונו – אתם בטח מכורים לנשנושים מלוחים! הנה כמה עוגיות מלוחות שבטוח יעשו את העבודה