FoodisGood

קוקילידה ביתית • המתכון שיטריף את כולם 🤩

עוגיות קוקילידה הן עוגיות במרקם מיוחד שנמסות בפה ומשתלבות בצורה מושלמת עם מילוי הגלידה. קוקילידה הוא קינוח כל-כך נפלא שמשלב את העוגיות עם הגלידה ובכך נוצר כריך מתוק ומפנק במיוחד. היום תלמדו להכין קוקילידה ביתית מופלאה עם מתכון להכנת עוגיות קוקילידה שוקולד קלאסיות ומילוי גלידת וניל. מוכנים?

זמן עבודה: 30 דקות | 10 יחידות קוקילידה (20 עוגיות מוכנות)

מצרכים:

  • 1 ורבע כוסות קמח לבן
  • 1 ורבע כוסות סוכר לבן
  • 1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותק
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפ' החדר
  • 1 ביצה
  • 2 ליטר גלידת וניל או גלידה לבחירתכם

הוראות הכנה:

  1. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. בקערת המיקסר, מערבבים ידנית קמח, סוכר, אבקת קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
  3. מחברים למיקסר וו לישה. מוסיפים לקערה עם הקמח חמאה ולשים עד להטמעה, כ-30 שניות.
  4. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שנוצר בצק סמיך, עוד 30 שניות. אין לערבב יתר על המידה.
  5. מכינים כדורים מכמות של 2 כפות בצק לכל עוגייה – מגלגלים בעדינות ביד לכדורים אחידים.
  6. מניחים 10 כדורים על כל תבנית, שומרים על רווח של כ-2 ס"מ לכל עוגיעה.
  7. מכניסים למקפיא למשך כ-20-25 דקות, עד להתקשות מלאה. בזמן שהבצק מתקרר, מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  8. אופים את העוגיות במשך 10-12 דקות. העוגיות עדיין יהיו רכות מאוד, אבל ההתייצבות תמשיך גם לאחר שהן יצאו מהתנור. מצננים את העוגיות על התבנית.
  9. רק לאחר שהעוגיות התקררו – מניחים 5 עוגיות כשהתחתיות כלפי מעלה על משטח עבודה נקי. מניחים כדור גלידה בגודל של כף גדושה על כל עוגייה, מעל הגלידה סוגרים עם העוגיות הנותרות, לוחצים מעט למטה.
  10. מניחים את הקוקילידה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתייצבות, למשך כשעה.
  11. עוטפים כל קוקילידה בנפרד בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא עד להגשה.

הידעתם? אפשר להכין קוקילידה מוצלחת גם עם קצפת ביתית במקום גלידה:
מקציפים יחדיו 1 חבילת שמנת מתוקה או צמחית (250 גרם) + שקית פודינג וניל + 1/2 כוס חלב עד שמתקבלת קצפת יציבה. מזלפים על כל עוגייה וסוגרים עם השנייה ליצירת קוקילידה.

בטח תאהבו גם:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.