FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ברוקולי מוקרם פשוט ומושלם

מנת ברוקולי טעימה ומנחמת שיכולה להיות ארוחת ערב זריזה. המתכון שלנו לברוקולי מוקרם מתחיל עם ברוקולי מאודה, לאחר מכן הברוקולי נכנסת לתנור עם רוטב בשמל גבינות שנמס מעליו ומצפה אותו, שלמות בתבנית! וכל העסק הזה יקח לכם פחות מ-30 דקות והמנה מוכנה!

🔥 אל תפספסו >> מוקרם • 8 מתכונים טעימים ומומלצים!

זמן עבודה: 20 דקות | 1-2 סועדים

מצרכים:

  • 1 ראש ברוקולי בגודל בינוני
  • 60 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח לבן
  • 1/2 ליטר חלב פושר
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל – 180 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס לתנור.
  2. שוטפים את הברוקולי ומפרקים לפרחים. מבשלים בסיר גדול עם מים במשך 5 דקות.
  3. בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים בעדינות חמאה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב, עד שהקמח מתאחד לחלוטין עם החמאה.
  4. יוצקים פנימה מעט חלב ומערבבים ללא הפסקה. כשהתערובת מתעבה, מוסיפים את יתרת החלב וממשיכים לערבב.
  5. מוסיפים גבינת פרמז'ן, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות, עד לקבלת רוטב סמיך.
  6. מעבירים את הברוקולי לתבנית האפייה, יוצקים מעל את רוטב הגבינה ומוודאים שכל פרחי הברוקולי מכוסים ברוטב.
  7. מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ואופים במשך 20 דקות, או עד שהגבינה מזהיבה מעל.
  8. מוציאים מהתנור ומגישים חם.

עוד מתכוני ברוקולי שאנחנו אוהבים:

דילוג לתוכן