FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות תרד פריכות במיוחד + מטבלים מומלצים

מתכון מנצח להכנת לביבות תרד קריספיות ומתפצחות – הלביבות הללו נחטפות מהמחבת ולא נשאר מהן פירור! משלבים תרד טרי עם כמה מצרכים בסיסיים ומקבלים מנה מצויינת לארוחת ערב שוברת שגרה. הכי כדאי לשלב עם סלט טרי ומטבל ביתי (המלצות למטבלים שמתאימים לקציצות תמצאו מתחת למתכון).

זמן עבודה: 15 דקות

מצרכים:

  • 1 כף שמן זית
  • 250 גרם תרד שטוף ונקי
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 בצל
  • 1/3 כוס קמח או פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 שן שום כתושה (או 1/2 כפית אבקת שום)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  1. במחבת גדולה מחממים קלות כף שמן זית, מוסיפים את עלי התרד ובצל ירוק ומטגנים אותם כ-3 דקות.
  2. מעבירים את התרד למסננת וסוחטים מנוזלים. מעבירים את התרד לקרש חיתוך וקוצצים בעזרת סכין חדה.
  3. מגרדים את הבצל על הצד הגס בפומפייה ואז סוחטים היטב מנוזלים.
  4. בקערה גדולה מערבבים ביצים, שום, קמח, מלח ופלפל. מוסיפים את התרד והבצל ומערבבים היטב.
  5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל צד – כ-3 דקות טיגון מכל צד.
  6. מוציאים את הלביבות לנייר סופג ומגישים חם לצד מטבלים.

מטבלים שכדאי להגיש לצד לביבות תרד:

האם אפשר להכין את הקציצות עם תרד קפוא?

הקציצות יוצאות הכי טוב עם תרד טרי, אבל אם אין לכם בהישג יד, תוכלו להשתמש בתרד קפוא. חשוב מאוד להפשיר את התרד הקפוא על מסננת ולהיפטר מכמה שיותר נוזלים. לאחר שהתרד הופשר פשוט משתמשים בו מבלי לטגן אותו.

איך להקפיא קציצות תרד?

כדי להקפיא את הלביבות, פשוט מחכים שהן יתקררו. לאחר מכן מניחים אותם בשקית זיפלוק ומקפיאים. כשרוצים לאכול את הקציצות לאחר הקפאה פשוט מניחים אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור חם על 200 מעלות לכמה דקות.

דילוג לתוכן