5 שיטות לשמירה על אבוקדו טרי לאורך זמן

  פורסם בתאריך   על ידי   4 תגובות

עונת האבוקדו ממש בשיאה ואפשר למצוא אותו בשפע בסופרים ובמרכולים, וזה כל-כך כיף 🙂 אבל, אחרי שאנחנו חוצים אבוקדו, אנחנו בדרך כלל אוכלים רק חצי ממנו. אם זה בסלט, בסנדוויץ’ או עם צנימים, חצי אבוקדו פשוט מספיק לנו לארוחה אחת, אבל אז מגיעה השאלה הנפוצה “איך שומרים את החצי השני של האבוקדו טרי לארוחה הבאה?”

השיטה הנפוצה ביותר היא להשאיר את חצי האבוקדו עם הגרעין במקרר. השיטה הזו יעליה, אבל רק לחלקים אשר נמצאים במגע ישיר עם הגרעין. זה פשוט מאוד – הגרעין חוסם את כניסת האוויר לחלקים הבאים במגע איתו, בזמן שהחלקים החיצוניים של האבוקדו משחימים. לכן, כדי לשמור על אבוקדו או על סלט אבוקדו טרי לאורך זמן, אנחנו צריכים לחסום את המגע שלו עם אוויר.

5 שיטות לשמירה על אבוקדו טרי לאורך זמן

אז בזמן ששיטת הגרעין עובדת (בערך) ושומרת לפחות על חלק מהאבוקדו טרי, השיטות הבאות יעזרו לכם לשמור על כל האבוקדו טרי לאורך זמן.



1. שיטת הבצל (השיטה המנצחת)

  • איך זה עוזר? האדים שהבצל פולט שומרים על צבעו הירוק ועל טריות האבוקדו לאורך זמן.
  • מה עושים? קוצצים בערך רבע בצל סגול לקוביות גדולות, ממקמים את קוביות הבצל בחלק התחתון של קופסה, ממקמים את חצי האבוקדו או את סלט האבוקדו על גבי חתיכות הבצל. סוגרים את הקופסה עם מכסה ושומרים במקרר.
  • ואם לא אוהבים את טעם הבצל? במקרה כזה, מומלץ לבצע את שיטת הבצל רק על חצי אבוקדו ולא על סלט אבוקדו – פשוט מקמו את האבוקדו מעל קוביות הבצל על הצד של העור, כך האבוקדו שלכם לא יקבל את טעם הבצל. השתדלו להשתמש בבצל סגול שטעמו עדין יותר מבצל רגיל ואתם מסודרים!
  • נשמר ל: כ-5 ימים.

מתכון: סלט אבוקדו וביצים קשות

2. שיטת שמן הזית

  • איך זה עוזר? מריחה נכונה של אבוקדו בשמן זית יוצרת שכבת הגנה אשר מפחיתה את החשיפה שלו לאוויר, דבר שעוזר לשמור על טריותו.
  • מה עושים? את מחצית האבוקדו (עם הגרעין) מברישים בשמן זית לכיסוי כל פני השטח. מומלץ לבחור בשמן זית עם טעם עדין. מאחסנים את האבוקדו המשוח בשמן בכלי אטום במקרר ושומרים לאורך זמן.
  • לשמירה על סלט אבוקדו – מקמו את הסלט בכלי אטום, הוסיפו שכבה דקה של שמן זית מעל לסלט וסגרו עם מכסה, ערבבו לפני ההגשה.
  • נשמר ל: כיומיים.

3. שיטת מיץ הלימון

  • איך זה עוזר? החומצה המצויה במיץ לימון מאטה באופן דרסטי את תהליך השחמת האבוקדו.
  • מה עושים? ממש כמו שמן הזית, צחצחו את חצי האבוקדו שלכם במיץ לימון (בנדיבות), להגנה נוספת – שמרו עם הגרעין בקופסה אטומה במקרר ותוכלו ליהנות מהאבוקדו גם כמה ימים אחרי.
  • לשמירה על סלט אבוקדו – הכינו סלט אבוקדו כמו שאתם אוהבים, את מיץ הלימון הוסיפו לסלט רק לאחר שמיקמתם אותו בקופסה. שכבת מיץ לימון נדיבה על גבי הסלט תשמור עליו רענן וטעים יותר. ערבבו לפני ההגשה וזה הכל.
  • נשמר ל: כ-3 ימים.

מתכון: סלט בריאות עם אבוקדו

4. שיטת המים

  • איך זה עוזר? אם אתם ממש לא אוהבים את טעם הלימון, שמן זית או הבצל, ניתן להשתמש במים קרים למניעת חדירת אוויר לאבוקדו.



  • מה עושים? מכינים מראש קופסה אטומה, ממקמים את חצי האבוקדו (ללא הגרעין) מתחת לברז ופותחים מים קרים למשך 3-5 שניות. הופכים את האבוקדו במהירות לתוך הקופסה, כאשר החלק החשוף פונה לתחתית הקופסה. סוגרים עם מכסה ולמקרר.
  • נשמר ל: כיומיים, אולי שלושה.

מתכון: פודינג מנגו ואבוקדו

5. שיטת שקיות הפלסטיק

  • איך זה עוזר? שימוש נכון בשקיות פלסטיק אטומות עם רוכסן ישמור על האבוקדו מלהיחשף לאוויר.
  • מה עושים? פשוט מאוד – מקמו את חצי האבוקדו שלכם (או את סלט האבוקדו) בשקית פלסטיק אטומה, שאבו את האוויר מהשקית ואיטמו אותה, אחסנו במקרר לאורך זמן.
  • נשמר ל: עד 4 ימים.

ולסיום – סרטון המסביר איך לקלף אבוקדו יפה ומבלי להתלכלך:

איך אתם שומרים על טריות האבוקדו שלכם? שתפו אותנו בתגובות!

קטגוריות: בריאות, טיפים, כלליתגיות:

שיתוף

4 תגובות

  1. שם :

    השיטה שלי היא פשוטה- לא להשאיר את האבוקדו שלם אלא לאכול את כולו בארוחה אחת או את שני החצאים באותו היום. בלי שיטות ובלי התחכמויות!

  2. בימונה :

    אני שמה מלח לימון בתוך הסלט

  3. ציפי :

    השיטה המ צחת- לשים בתוך נייר כסף סכור היטב. לא משחיר בכלל!

  4. יעק ציד רק :

    ניסיתי דבר מעניין ששמעתי מחנות של סושי ולהפתעתי הוא עבד יופי

    שמים את הגלעין במים אחרי שהוציאו אותו מהאבוקדו ומשום מה הוא לא משחיר

    אין לי הסבר לזה ולא האמנתי אבל זה פשוט עבד

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *