FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

5 שיטות לשמירה על אבוקדו טרי לאורך זמן

עונת האבוקדו ממש בשיאה ואפשר למצוא אותו בשפע בסופרים ובמרכולים, וזה כל-כך כיף 🙂 אבל, אחרי שאנחנו חוצים אבוקדו, אנחנו בדרך כלל אוכלים רק חצי ממנו. אם זה בסלט, בסנדוויץ' או עם צנימים, חצי אבוקדו פשוט מספיק לנו לארוחה אחת, אבל אז מגיעה השאלה הנפוצה "איך שומרים את החצי השני של האבוקדו טרי לארוחה הבאה?"

השיטה הנפוצה ביותר היא להשאיר את חצי האבוקדו עם הגרעין במקרר. השיטה הזו יעליה, אבל רק לחלקים אשר נמצאים במגע ישיר עם הגרעין. זה פשוט מאוד – הגרעין חוסם את כניסת האוויר לחלקים הבאים במגע איתו, בזמן שהחלקים החיצוניים של האבוקדו משחימים. לכן, כדי לשמור על אבוקדו או על סלט אבוקדו טרי לאורך זמן, אנחנו צריכים לחסום את המגע שלו עם אוויר.

5 שיטות לשמירה על אבוקדו טרי לאורך זמן

אז בזמן ששיטת הגרעין עובדת (בערך) ושומרת לפחות על חלק מהאבוקדו טרי, השיטות הבאות יעזרו לכם לשמור על כל האבוקדו טרי לאורך זמן.

1. שיטת הבצל (השיטה המנצחת)

  • איך זה עוזר? האדים שהבצל פולט שומרים על צבעו הירוק ועל טריות האבוקדו לאורך זמן.
  • מה עושים? קוצצים בערך רבע בצל סגול לקוביות גדולות, ממקמים את קוביות הבצל בחלק התחתון של קופסה, ממקמים את חצי האבוקדו או את סלט האבוקדו על גבי חתיכות הבצל. סוגרים את הקופסה עם מכסה ושומרים במקרר.
  • ואם לא אוהבים את טעם הבצל? במקרה כזה, מומלץ לבצע את שיטת הבצל רק על חצי אבוקדו ולא על סלט אבוקדו – פשוט מקמו את האבוקדו מעל קוביות הבצל על הצד של העור, כך האבוקדו שלכם לא יקבל את טעם הבצל. השתדלו להשתמש בבצל סגול שטעמו עדין יותר מבצל רגיל ואתם מסודרים!
  • נשמר ל: כ-5 ימים.

מתכון: סלט אבוקדו וביצים קשות

2. שיטת שמן הזית

  • איך זה עוזר? מריחה נכונה של אבוקדו בשמן זית יוצרת שכבת הגנה אשר מפחיתה את החשיפה שלו לאוויר, דבר שעוזר לשמור על טריותו.
  • מה עושים? את מחצית האבוקדו (עם הגרעין) מברישים בשמן זית לכיסוי כל פני השטח. מומלץ לבחור בשמן זית עם טעם עדין. מאחסנים את האבוקדו המשוח בשמן בכלי אטום במקרר ושומרים לאורך זמן.
  • לשמירה על סלט אבוקדו – מקמו את הסלט בכלי אטום, הוסיפו שכבה דקה של שמן זית מעל לסלט וסגרו עם מכסה, ערבבו לפני ההגשה.
  • נשמר ל: כיומיים.

3. שיטת מיץ הלימון

  • איך זה עוזר? החומצה המצויה במיץ לימון מאטה באופן דרסטי את תהליך השחמת האבוקדו.
  • מה עושים? ממש כמו שמן הזית, צחצחו את חצי האבוקדו שלכם במיץ לימון (בנדיבות), להגנה נוספת – שמרו עם הגרעין בקופסה אטומה במקרר ותוכלו ליהנות מהאבוקדו גם כמה ימים אחרי.
  • לשמירה על סלט אבוקדו – הכינו סלט אבוקדו כמו שאתם אוהבים, את מיץ הלימון הוסיפו לסלט רק לאחר שמיקמתם אותו בקופסה. שכבת מיץ לימון נדיבה על גבי הסלט תשמור עליו רענן וטעים יותר. ערבבו לפני ההגשה וזה הכל.
  • נשמר ל: כ-3 ימים.

מתכון: סלט בריאות עם אבוקדו

4. שיטת המים

  • איך זה עוזר? אם אתם ממש לא אוהבים את טעם הלימון, שמן זית או הבצל, ניתן להשתמש במים קרים למניעת חדירת אוויר לאבוקדו.
  • מה עושים? מכינים מראש קופסה אטומה, ממקמים את חצי האבוקדו (ללא הגרעין) מתחת לברז ופותחים מים קרים למשך 3-5 שניות. הופכים את האבוקדו במהירות לתוך הקופסה, כאשר החלק החשוף פונה לתחתית הקופסה. סוגרים עם מכסה ולמקרר.
  • נשמר ל: כיומיים, אולי שלושה.

מתכון: פודינג מנגו ואבוקדו

5. שיטת שקיות הפלסטיק

  • איך זה עוזר? שימוש נכון בשקיות פלסטיק אטומות עם רוכסן ישמור על האבוקדו מלהיחשף לאוויר.
  • מה עושים? פשוט מאוד – מקמו את חצי האבוקדו שלכם (או את סלט האבוקדו) בשקית פלסטיק אטומה, שאבו את האוויר מהשקית ואיטמו אותה, אחסנו במקרר לאורך זמן.
  • נשמר ל: עד 4 ימים.

ולסיום – סרטון המסביר איך לקלף אבוקדו יפה ומבלי להתלכלך:

איך אתם שומרים על טריות האבוקדו שלכם? שתפו אותנו בתגובות!

💕 אולי יעניין אותך...
salmon-macadamia-cilantro-crust
7 מתכוני סלמון בתנור בתיבולים ורטבים מעניינים
cleaning-kitchen-sink
המדריך למטבח נקי ומצוחצח - 8 מדריכים יסודיים
cranberries-salad-banner
סלט חמוציות • 6 מתכונים קלים וצבעוניים
baklava
מדריך אפייה: עבודה נכונה עם בצק פילו + מתכונים מנצחים
🆕 הכי חדשים
xr:d:DAF_rnF2-Rs:25,j:3825106507532240879,t:24041110
סלט פלפלים חריפים קלויים (חריף אש 🔥)
xr:d:DAF_rnF2-Rs:24,j:1452835404027134956,t:24041110
5 סלטים טריים ורעננים לשולחן החג
xr:d:DAF_rnF2-Rs:22,j:1345874896885733063,t:24041106
סלט בטטה אסייתי לאירוח מושלם
🔥 הכי פופולרי היום
pound-chocolate-cake-for-passover
עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח • מתכון קל בלי מיקסר
green-bean-salad-recipes
סלט שעועית ירוקה טרייה • סלט חגיגי בקלות
baked-zucchini-recipe
6 מתכוני ירקות בתנור: קלים, טעימים, מומלצים!
passover-salads-collection
סלטים לפסח • 22 סלטים מעולים לשולחן החג
main-courses-for-passover-eve
עיקריות לפסח • 16 מתכונים מעניינים לערב החג
gluten-free-coffee-cookies
עוגיות נס קפה ללא גלוטן • רכות ונימוחות
Chocolate Tahini Fudge-min
שימושי: 12 קינוחים ועוגות פרווה כשרים לפסח
passover-chocolate-cake
עוגת שוקולד כשרה לפסח שלא תחליפו אף פעם
 סלמון? אתם הולכים להתמוגג מאוסף המתכונים הבא!!אתם מכינים אותם כל שבוע ותמיד תמיד מרוצים - קיבצנו יחדיו את 8 מתכוני הסלמון הכי אהובים באתר
מתכוני דג סלמון • 10 הכי פופולריים באתר
best-side-dish-recipes-for-passover
תוספות לפסח • 21 התוספות הכי מוצלחות לחג
דילוג לתוכן