FoodisGood

סגולות הכורכום: 6 סיבות לכך שאתם צריכים לאכול יותר כורכום

אם אתם מכינים אורז לצהריים, כדאי לכם להוסיף אקסטרה כורכום לסיר. לכורכום יש הרבה יותר יתרונות מטעם טוב, בתבלין הכורכום סגולות רפואיות מגוונות ויתרונות בריאותיים מדהימים. הכורכום הוא "תבלין העל" כשזה מגיע לסגולות בריאותיות.

מה הופך את הכורכום ל"תבלין העל"? בכורכום מצוי הכורכומין, שמופק משורש צמח הכורכום. בין היתר, הכורכומין מקנה לתבלין את צבעו הכתום. אבל יש לו גם יתורונות בריאותיים מובהקים שהופכים את צמח הכורכום לצמח מרפא ברפואה הסינית ועוד..

אז למה כדאי לאכול יותר כרורכום?

1. מסייע לירידה במשקל

אם אתם קצת מרגישים כבדים ורוצים לעזור למערכת העיכול, יש הטוענים שכורכום מסייע לירידה במשקל. הטענה היא שבכורכומין רכיבים שמייסעים לעורר את כיס המרה ולהגדיל את ייצור מיצי המרה, דבר שעוזר לעיכול שומנים. דיאטנים ותזונאים מצביעים על כך שייצור מיצי קיבה עוזר לירידה במשקל.

2. מונע מחלות לב ומפחית כולסטרול

אכילת הכורכום באופן קבוע יכולה גם לעזור למנוע התחלתן של מחלות לב. יש הטוענים כי הכורכומין מסוגל להפחית באופן משמעותי, או אפילו למנוע, את ההיווצרות של כולסטרול רע (LDL) בגוף ולהגביר את הכולסטרול הטוב עד 29% יותר. דבר שמפחית את הסיכון לחלות במחלות לב ושבץ.

3. מסייע במניעת סרטן

בכורכום תכונות נוגדות חמצון רבות עוצמה שיכולות להגן על המעי הגס מנזקים. התאים במעי הגס ידועים ביכולת שלהם להתרבות מהר, ולכן מוטציות יכולות להתרבות, מה שמוביל להיווצרות של תאים סרטניים. כורכום יכול לעזור ולהשמיד את התאים הסרטניים הללו, לעצור אותם מלהתפשט דרך הגוף ולגרום לגידולים.

4. עשוי למנוע אלצהיימר

רבים מאמינים כי כרוכומין יכול לסייע בדחיית, או בלימת התחלתה של מחלת האלצהיימר, הודות לרכיבים אנטי-דלקתיים ונוגדני חמצון רבי עוצמה המצויין בו.

5. מסייע לסובלים מסוכרת

כורכום עשוי לשפר את איזון הסוכר או את פעילות האינסולין בגוף; מחקר בבעלי חיים מציג כי הכורכום יכול לסייע לרמות הסוכר בדם לרדת. אם אתם מוסיפים כורכום לתזונה, הוא יעזור לכם לנטר את הסוכרים בדם. שימו לב – בשילוב עם תרופות לסוכרת, הוא יכול לגרום לרמות נמוכות מדי של סוכר בדם.

6. נלחם במחלות דלקתיות

התכונות האנטי-דלקתיות הטבעיות של הכורכום מסייעות לו לעבוד כמו תרופות אנטי-דלקתיות אחרות, רק ללא תופעות הלוואי. הכורכום עוזר נגד מחלות כמו: דלקות עיניים, מחלות מעי דלקתיות, טרשת נפוצה ועוד..

אז איך אוכלים יותר כורכום? זה פשוט, משלבים אותו בתזונה היום-יומית. 

שלבו את הכורכום בתזונה היום-יומית, הוסיפו אותו למרקים, תבשילים, אורז, פתיתים ואפילו קינוחים. כדי לעזור לכם להתחיל ולאכול יותר כורכום, הנה 3 מתכונים טעימים המכילים כרוכום:

מרק חומוס בטטה ועדשים חמוץ
עוף עם פתיתים צהובים בסיר אחד
חמין של שבת עם בשר, חומוס ושעועית

מכירים מתכונים שמכילים כורכום? שתפו אותנו.

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן