חמין של שבת עם בשר, חומוס ושעועית

על ידי FoodisGood  ,

לאחדים זה חמין לאחרים זה הוא טבית, בכל מקרה, מדובר במאכל המנחם ביותר שניתן לאכול בשבת גשומה וחורפית. מי לא אוהבת חמין מוצלח? המתכון הבא של דבי וזאנה יסדר לכם את השבת עם חמין בשרי המכיל בשר, גרון הודו, תפוחי אדמה, בטטות, חומוס, שעועית וכל טוב...

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 13 שעות
  • 1 שעה

    12 שעות

    13 שעות

  • 5-6 אנשים

מצרכים למתכון

לבסיס החמין

בשר מספר 8 או אוסובוקו חתוך לקוביות גדולות

גרון הודו 1 חתוך

12 תפוחי אדמה קטנים

2 בטטות

גרגירי חומוס

שעועית לבנה

שעועית אדומה

לתיבול החמין

ראש של שום לא מקולף

בצל גדול

6 ביצים

2 כפות מרק עוף

1 כפית כורכום

1 כפית פלפל לבן

1/2 כפית מוסקט טחון

1 כוס (חד"פ) שמן

מעט מלח

לחיטה

כוס חיטה שטופה

2 שיני שום קצוצות

פלפל שחור או לבן

כפית פפריקה מתוקה

כפית שטוחה צ'ילי גרוס חריף

מעט מלח

מעט שמן

2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

הכנות לחמין:

משרים לילה קודם חומוס, שעועית לבנה ושעועית אדומה.

שמים בסיר עם מים בשר וגרון הודו, מביאים לרתיחה ושופכים את המים.

מקלפים 12 תפוחי אדמה קטנים ו2 בטטות.

מסדרים את סיר החמין :

שמים בתחית הסיר את החומוס ושעועית שהשרנו בלילה (ללא המים). מעל שמים את הבשר בצד אחד ובצד שני את תפוחי האדמה והבטטות. בינהם נשים ראש של שום שלם לא מקולף ובצל. מעל נסדר 6 ביצים.

נפזר מרק עוף, כורכום, פלפל לבן, אגוז מוסקט וכוס (חד פעמית) של שמן. נוסיף מעט מלח ונמלא במים עד גובה הביצים.

להרתיח הכל ולהוריד את הקצף שנוצר.

להעביר לפלטה חשמלית ולכסות עם שמיכה. (אני מעבירה לפלטה ביום שישי בשעות הצהריים , צריך להיות על הפלטה לפחות 24 שעות).

את החיטה אני מכינה בסיר נפרד בשבת בבוקר :

לוקחת כוס חיטה שוטפת היטב מעבירה לסיר קטן ומוסיפה שיני שום קצוצות , פלפל לבן או שחור , פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס חריף ומעט שמן ומלח. מוסיפה לסיר 2 כוסות מים רותחים ומעבירה לפלטה.

עד שהחמין מוכן גם החיטה תהיה מוכנה.

מסדרים צלחת חמין עם כל הטוב שבסיר, מגישים רותח ונהנים.

המרשם נראה ארוך אבל זה פשוט מאוד ולא תרצו להפסיק להכין באחריות.
מומלץ להגיש לצד צנון או סלטים מרעננים אחרים.


המתכון הזה לחמין עם שעועית וחיטה הוא מתכון מעולה, אבל אם תרצו לגוון יש לנו כמה הצעות לחמין מיוחד:

אם אתם אוהבים חמין אתם בטח יודעים שקשה לאכול אותו בלי סלט מרענן, במיוחד בשביל זה אספנו את 5 הסלטים הכי מומלצים להגשה עם חמין >> קליק לסלטים המומלצים

שתפו את המתכון >>

9 דירוגים וחוות דעת

דיאנה

06/02/2018

חמין יצא פצצה!

לימור

18/01/2018

החיטה צריך להרתיח אותv אחרי ששמים את המים חמים ?אודה לך על תשובתך רוצה להכין לשבת תודה מראש לימור.

רינה

10/01/2018

האם אפשר להפחית בכמות השמן? בדר”כ אני שמה 3 כפות בחמין.. ומתחשק לי לנסות את החמין הזה

דנית

31/08/2017

חמין אש!!!

אני

06/07/2017

למה לבשל בשבת? אפשר בשישי, חבל!

יוספה

16/12/2016

יוספה
הבן שלי צמחוני. אז אצלי זה כך: תפוחי אדמה ,, גריסי פנינה שטופים, קישקא קנוי , וג’חנון לחוד עטוף בהרבה שכבות של ניר אלומיניום. המון סילאן , אבקת מרק עוף . בלי טיפת שמן או חומוס או שעועית. מרסקת עגבניות לג’חנון ומגישה עם מרק ירקות טרי כולל בטטות קישוא גזר סלרי פטרוזיליה ושמיר . כף אבקת מרק. סלט כמובן ותותים ובננות בליקר. אין אפילו שמץ של כאב בטן או גזים.

דינה צח

10/11/2016

האם אפשר לעשות משהו שיגרום למאכל הזה להכאיב את הבטן? אני מאד אוהבת חמין,וכל פעם שאכלתי נשארתי עם כאב בטן רצחני הרבה זמן…

דוד

19/06/2015

חזק !!!

נופר

13/01/2015

חמין מושלם !! דבי את אלופה … שווה לנסות באחריות

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00