
חמין בורגול אדום מהיר ב-3 שעות בלבד
על ידי המטבח של שרית עיקריות
המתכון הזה לחמין בורגול הוא בין המתכונים הטובים ביותר שהכנתי אי פעם, אפילו אני הופתעתי מהתוצאה. לא להאמין שהחמין מוכן בתוך 3 שעות בלבד! אני קוראת לו חמין בורגול אדום כיוון שהבורגול מקבל צבע אדום מגרה.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 3 שעות
-
30 דקות
2 שעות 30 דקות
3 שעות
- 5 מנות חמין
הוראות הכנה
את הבורגול משרים במים חמים במשך חצי שעה, לאחר מכן מסננים וסוחטים מנוזלים.
בינתיים - בסיר רחב מטגנים ברבע כוס שמן קוביות בצל קצוץ ותבלינים (כל התבלינים).
עם הכנסת הבצל מכניסים לסיר גם את העופות ומטגנים את מכל הצדדים.
מוסיפים לסיר מים רותחים עד לכיסוי העוף, מביאים לרתיחה ונותנים לרתוח במשך חצי שעה.
מוסיפים לסיר את הבורגול והגזר המגורר ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומסירים מהגז.
מעבירים את הסיר (עם מכסה) לתנור למשך שעתיים, עד שכל הנוזלים התאדו ונשאר לנו חמין טעים ורך.
ניתן להוסיף לחמין גם תפוחי אדמה - יש להרתיח תפוחי אדמה שלמים כמה דקות, לחתוך לרבעים ולהוסיף לסיר החמין לפני הכנסתו לתנור.
-
אוהבים בורגול? אל תפספסו:
מבשלים בריא בעזרת המדריכים הבאים:
שיתוף >>
12 דירוגים וחוות דעת
שיינה
10/03/2017
כמה מלח מומלץ להוסיף?
שיינה
10/03/2017
לא הבנתי מתי אני מכניסה את העוף לבצל המיטגן… בתחילת הטיגון או בסופו?
תודה מראש!

15/09/2016
היי אורלי,
בהחלט אפשר להכין על פלטת שבת. 4-5 שעות מכוסה.
אורלי
05/09/2016
אפשר על פלטת שבת ? ואם כן לכמה זמן ?
thedoctor
11/04/2016
טעים מאוד, יצא טוב. העוף מוסיף הרבה.
נילי
06/03/2016
מה עם מלח ?
מיטל
22/02/2016
תודה רבה יצא מדהים! (:
סו
05/02/2016
במקום בורגול
אפשר לשים חיטה או אורז

21/10/2015
היי שרה,
אפשר לוותר על העוף במתכון אך קחי בחשבון שזה ישפיע ל טעם התבשיל.
במידה והחלטת לוותר הוסיפי מעט שמן לסיר הבורגול.
שרה יוסף
19/10/2015
האם אפשר בלי עוף ?

25/09/2015
היי אורית, 180 מעלות.
בהצלחה 🙂
אורית
25/09/2015
לאיזה חום לכוון את התנור?