לארוחת צהריים קלילה ובריאה, כזו שגם ילדים אוהבים, תמיד אפשר להכין קציצות טונה עסיסיות בתנור. מתכון מהיר לקציצות טונה משימורים, קציצות אפויות בתנור (או מטוגנות), כאלה שנטרפות בכמה דקות!
מתכון: קציצות טונה אפויות / מטוגנות
- 3 קופסאות טונה מקופסת שימורים בשמן
- 2 ביצים
- 2 בצלים
- 4 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
תוספות ושדרוגים לקציצות:
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
- 3 כפיות רוטב סויה
- 1 גזר (לא חובה)
איך מכינים?
- מסננים את הטונה היטב מהשמן ומניחים בקערה גדולה.
- את הבצל (והגזר אם רוצים להוסיף) קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הגס, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים גם ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ'ילי וסויה, מלח ופלפל שחור.
- מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הקערה ומכניסים לקרר למשך 15 דקות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים ספריי שמן, יוצרים קציצות ומניחים על התבנית, מרססים בספריי שמן גם מלמעלה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את קציצות הטונה 30-40 דקות, תלוי בתנור.
- הקציצות מוכנות כאשר הן שחומות ויפות.
חדש!! מוזמנים להציץ בעמוד המיוחד שהכנו שמרכז את כל סוגי המתכונים לפי נושאים, ממש כאן >> עמוד מתכונים מרכז
טיפים להכנת קציצות טונה מוצלחות
לקציצות טונה מטוגנות: חממו שמן חצי עמוק במחבת רחבה, טגנו את קציצות הטונה כ-3 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.
לקציצות טונה ברוטב: לאחר טיגון או אפיית הקציצות, הכניסו את קציצות הטונה לרוטב המוכן ובשלו כ-8 דקות נוספות. הכי כדאי להכין עם רוטב עגבניות! קליק למתכון לרוטב עגבניות מעולה שמתאים לקציצות.
לקציצות טונה ותירס: הוסיפו לעיסת הטונה 1/2 כוס גרגירי תירס טחונים מעט בבלנדר מוט. התירס מעשיר את הקציצות והופך אותן למושלמות לילדים.
לסנדוויץ' המושלם: שלבו את קציצות הטונה בבאגט חם עם ממרח פלפל צ'ומה ולימון כבוד, לא תאמינו כמה זה טעים!
מתכון: טלי אלעזר | תמונה: שושי מאיר.