FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון: קציצות טונה אפויות, קלות ועסיסיות

לארוחת צהריים קלילה ובריאה, כזו שגם ילדים אוהבים, תמיד אפשר להכין קציצות טונה עסיסיות בתנור. מתכון מהיר לקציצות טונה משימורים, קציצות אפויות בתנור (או מטוגנות), כאלה שנטרפות בכמה דקות!

מתכון: קציצות טונה אפויות / מטוגנות

  • 3 קופסאות טונה מקופסת שימורים בשמן
  • 2 ביצים
  • 2 בצלים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

תוספות ושדרוגים לקציצות:

  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
  • 3 כפיות רוטב סויה
  •  1 גזר (לא חובה)

איך מכינים?

  1. מסננים את הטונה היטב מהשמן ומניחים בקערה גדולה.
  2. את הבצל (והגזר אם רוצים להוסיף) קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הגס, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים גם ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ'ילי וסויה, מלח ופלפל שחור.
  4. מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הקערה ומכניסים לקרר למשך 15 דקות.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים ספריי שמן, יוצרים קציצות ומניחים על התבנית, מרססים בספריי שמן גם מלמעלה.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את קציצות הטונה 30-40 דקות, תלוי בתנור.
  7. הקציצות מוכנות כאשר הן שחומות ויפות.

חדש!! מוזמנים להציץ בעמוד המיוחד שהכנו שמרכז את כל סוגי המתכונים לפי נושאים, ממש כאן >> עמוד מתכונים מרכז

טיפים להכנת קציצות טונה מוצלחות

לקציצות טונה מטוגנות: חממו שמן חצי עמוק במחבת רחבה, טגנו את קציצות הטונה כ-3 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.

לקציצות טונה ברוטב: לאחר טיגון או אפיית הקציצות, הכניסו את קציצות הטונה לרוטב המוכן ובשלו כ-8 דקות נוספות. הכי כדאי להכין עם רוטב עגבניות! קליק למתכון לרוטב עגבניות מעולה שמתאים לקציצות.

לקציצות טונה ותירס: הוסיפו לעיסת הטונה 1/2 כוס גרגירי תירס טחונים מעט בבלנדר מוט. התירס מעשיר את הקציצות והופך אותן למושלמות לילדים.

לסנדוויץ' המושלם: שלבו את קציצות הטונה בבאגט חם עם ממרח פלפל צ'ומה ולימון כבוד, לא תאמינו כמה זה טעים!

מתכון: טלי אלעזר | תמונה: שושי מאיר.

דילוג לתוכן