מתכון: קציצות טונה אפויות, קלות ועסיסיות

  פורסם בתאריך   על ידי   25 תגובות

לארוחת צהריים קלילה ובריאה, כזו שגם ילדים אוהבים, תמיד אפשר להכין קציצות טונה עסיסיות בתנור. מתכון מהיר לקציצות טונה משימורים, קציצות אפויות בתנור (או מטוגנות), כאלה שנטרפות בכמה דקות!

מתכון: קציצות טונה אפויות / מטוגנות

  • 3 קופסאות טונה מקופסת שימורים בשמן
  • 2 ביצים
  • 2 בצלים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

תוספות ושדרוגים לקציצות:

  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
  • 3 כפיות רוטב סויה
  •  1 גזר (לא חובה)



איך מכינים?

  1. מסננים את הטונה היטב מהשמן ומניחים בקערה גדולה.
  2. את הבצל (והגזר אם רוצים להוסיף) קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הגס, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים גם ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ’ילי וסויה, מלח ופלפל שחור.
  4. מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הקערה ומכניסים לקרר למשך 15 דקות.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים ספריי שמן, יוצרים קציצות ומניחים על התבנית, מרססים בספריי שמן גם מלמעלה.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את קציצות הטונה 30-40 דקות, תלוי בתנור.
  7. הקציצות מוכנות כאשר הן שחומות ויפות.

חדש!! מוזמנים להציץ בעמוד המיוחד שהכנו שמרכז את כל סוגי המתכונים לפי נושאים, ממש כאן >> עמוד מתכונים מרכז

כדאי לדעת?

לקציצות טונה מטוגנות: חממו שמן חצי עמוק במחבת רחבה, טגנו את קציצות הטונה כ-3 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.

לקציצות טונה ברוטב: לאחר טיגון או אפיית הקציצות, הכניסו את קציצות הטונה לרוטב המוכן ובשלו כ-8 דקות נוספות. הכי כדאי להכין עם רוטב עגבניות! קליק למתכון לרוטב עגבניות מעולה שמתאים לקציצות.

לקציצות טונה ותירס: הוסיפו לעיסת הטונה 1/2 כוס גרגירי תירס טחונים מעט בבלנדר מוט. התירס מעשיר את הקציצות והופך אותן למושלמות לילדים.



לסנדוויץ’ המושלם: שלבו את קציצות הטונה בבאגט חם עם ממרח פלפל צ’ומה ולימון כבוד, לא תאמינו כמה זה טעים!

מתכון: טלי אלעזר | תמונה: שושי מאיר.

שיתוף

25 תגובות

  1. ריקי :

    שלום הקציצות נראות נהדר רציתי לשאול האם אפשר להכניס אותן לרוטב עגבניות שהכנתי מראש? ואם כן אז איך מומלץ? האם לטגן או לאפות לפני או פשוט להכין את הקציצות ברוטב? תודה

    • היי ריקי,
      בהחלט ניתן להכין מהמתכון קציצות טונה ברוטב עגבניות. לפני שאת מכניסה אותן לרוטב חשוב לאפות או לטגן את הקציצות ואז לבשל ברוטב עגבניות מוכן לא יותר מ-10 דקות. בהצלחה 🙂

  2. סוחנצקי צבי :

    קל וטעים.

  3. זוהר מנור :

    אפשר עם טונה במים?

  4. חגית :

    אפשר להשתמש בבצל ירוק במקום פטרוזיליה?

  5. עליזה :

    היי חגית אני מוסיפה כפית של לימון כבוש לקציצות טונה .מוסיף המון טעם

  6. דורית :

    האם ניתן לאפות בתבנית שקעים? או שצריך ליצור קציצות דקות יותר

  7. קרן :

    האם אפשר להכין את הקציצות ללא ביצים? ומה האפשרות החלופית? במידה ויש. תודה.

  8. מורן :

    אפשר טונה במים?

  9. עדי :

    מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?

  10. שולמית פרץ :

    היי מה אני עושה עם אין לי רוטב סויה או ג’לי

  11. רוני :

    הכנתי יצא מעולה!!!
    והשתמשתי בטונה במים עם כפית שמן זית

  12. הכנתי ללא פירורי לחם ,
    במקום הפירורים ,הוספתי לתוך התערובת,
    תפו”א גדול מבושל,שריסקתי במזלג והוספתי.
    ויצא מעולה !!!

  13. מעין :

    אפשר לעשות ללא פרורי לחם?
    מכינה לבן אדם שנמצא בתפריט כרגע ללא פחמימה, אולי יש תחליף.. תודה!

    • היי מעין,
      אפשר להחליף את הפירורי לחם בהמון דברים כמו שיבולת שועל, תפוח אדמה מגורר ואפילו סולת.
      אני לא יודעת לגבי התפריט הספציפי שאת הולכת לפיו אבל הקציצות מאוד ניתנות לשינוי, הכי כדאי פשוט לנסות.

  14. אביגיל :

    וואווווווו, פשוט מטורף, יצא עטים מאודדד, תוך כמה דקות הכל נגמר, הוספתי גם קצת סחוג פיקנטי ויצא מוששששלם, ממליצה בחום,

  15. ציונה :

    מכינה לפחות פעם בשבוע הילדים מטורפים על זה

  16. מרינה :

    כמה קלוריות לקציצה?

  17. תמר :

    מתכון מעולה תודה

  18. תומר :

    מה תפקיד פירורי הלחם בעיסה?.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *