מתכון מהמטבח ההודי שמצא מקום של כבוד גם במטבח הישראלי – קציצות תפוחי אדמה מטוגנות במעטפת קמח חומוס מתובל. הקציצות פריכות, פיקנטיות וסופר טעימות!
מתכון לבטטה ווארה הודי
זמן הכנה: עד 30 דק'
מצרכים:
(לכ-20 קציצות)
לקציצות:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 1 בצל גדול לבן קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן
- 1 כפית זרעי כמון
- 1 כף גרגירי חרדל
- 2 פלפלים חריפים קצוצים דק
- 8 עלי קארי קצוצים
- 1 כפית ג'ינגר קצוץ דק
- 1 כפית כורכום
- 1/2 צרור עלי כוסברה
- קצוצים דק
- מלח לפי הטעם
- שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
- 1 וחצי כוסות קמח חומוס
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 2 כוסות מים או לפי הצורך
הוראות הכנה:
להכנת תפוחי האדמה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד שהם מתרככים.
- מצננים, מקלפים ומועכים עם מזלג.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים פנימה זרעי הכמון והחרדל, שום, פלפלים חריפים, עלי קארי וג'ינגר ומטגנים מספר דקות.
- מתבלים בכורכום ומלח ומוסיפים כוסברה קצוצה.
- מערבבים את תערובת התבלינים עם מחית תפוחי האדמה.
- יוצרים בעזרת הידיים קציצות עגולות ומניחים על צלחת שטוחה.
להכנת הבלילה:
- מערבבים את חומרי הבלילה, חוץ מהמים.
- יוצקים את המים לאט, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת בלילה חלקה, סמיכה ולא דלילה.
להרכבת המנה:
- מחממים שמן בסיר עמוק ומוודאים שהשמן חם על ידי הכנסת מעט קמח לשמן. אם מופיעות בועות עדינות השמן מוכן.
- מצפים כדור תפוחי אדמה בבלילה ומטגנים בשמן החם, כ – 2 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחם על נייר סופג ומגישים חם, לצד כל רוטב שאוהבים.
בתאבון!