FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל

חמין • מדריך מפורט וקל להצלחה בטוחה

החמין שלנו משלב בשר, שעועית, חיטה, תפוחי אדמה ועוד המון דברים טובים שהופכים את המנה הזאת למנה חמה, מנחמת ומשביעה. הכנת חמין מאוד פשוטה וכל מה שנותר זה להמתין בסבלנות ולטרוף ביום שבת. לפניכם מתכון מפורט, שלב אחר שלב, להכנת חמין מעולה.

מתכון לחמין שלב אחר שלב

*שימו לב: יש להצטייד בסיר גדול ורחב, עם תחתית עבה, שמתאים לתנור (גם המכסה של הסיר צריך להתאים לתנור)

מצרכים:

לבסיס החמין תצטרכו:

  • 250 גרם שעועית לבנה גדולה, מושרית ללילה ומסוננת
  • 750 גרם בשר בקר (צלי כתף / צוואר או שריר) חתוך לקוביות
  • 8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1/2 ראש שום – שיני שום קלופות
  • 1/4 כוס שמן

לתיבול החמין:

  • 2 כפות דבש או סוכר
  • 1 כף גדושה מרק עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל
  • מים חמים
  • ביצים קשות לא מקולפות כמספר הסועדים

לחיטה לחמין (בשקית קוקי):

  • 250 גרם חיטה שטופה מושרית במים למשך שעה ומסוננת מנוזלים לאחר השרייה (אפשר להשתמש בגריסי פנינה במקום החיטה, באותה הכמות)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית מלח
  • כף שמן
  • 1/2 כוס מים
  • שקית קוקי בינונית

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בהכנת בצל מטוגן בדבש:
    בסיר החמין מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים דבש, ממשיכים לטגן עד שהבצל משחים ומשאירים בתחתית הסיר.
  2. מסדרים את סיר החמין:
    – שמים מעל לבצל המטוגן שעועית (לאחר השרייה וניקוז מנוזלים).
    – מניחים מעל לשעועית את קוביות הבשר, מעליהן תפוחי אדמה ושיני שום.
    – מפזרים עם כף מרק עוף, פפריקה, מלח ופלפל.
    – מניחים מעל את הביצים.  ומוסיפים מים עד גובה הביצים, כך שהמים מכסים את הביצים ומעט יותר.
    – בשקית קוקי מניחים חיטה עם התבלינים שלה + חצי כוס מים, קושרים, מחוררים 3-4 חורים עם קיסם ומניחים בסיר ועוזרים לשקית לשקוע קצת פנימה.
  3. מבשלים את החמין:
    – מניחים את סיר החמין על הגז ומביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שנוצר.
    – מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעתיים על אש בינונית-נמוכה.
    – מעבירים את סיר החמין לתנור שחומם מראש ל – 100 מעלות ואופים במשך 8 שעות לפחות. בודקים מידי פעם אם צריך להוסיף מים. (פשוט להציץ לתוך סיר החמין אחת ל3-4 שעות ולוודא שיש שכבת מים שניתן לראות, בדיקה אחרונה כמובן עושים לפני שהולכים לישון ומוודאים שיש כמות נוזלים סבירה להמשך הלילה)
    * במקום בתנור – ניתן להמשיך בישול על פלטה של שבת: מכסים את הסיר ומניחים על הפלטה למשך לילה שלם. גם פה צריך לבדוק לפעמים אם יש להוסיף נוזלים במהלך הבישול.

עוד סוגי חמין שכאי להכין:

  1. חמין מקרוני ועוף עם ג'חנון
  2. טבית עירקי – אורז אדום ועוף
  3. חמין בורגול ועוף מהיר
שיתוף

תגובה אחת

  1. ענת says:

    מתכון מעולה החמין יצא שוס
    הכנתי בצהרי יום שישי ולאחר בישול איטי של כשעתיים וחצי כיביתי את האש ורק לקראת הלילה הכנסתי לטוסטר אובן על חום נמוך עד הבוקר – השיטה אולי לא ממש מתאימה לשומרי שבת

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *