FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן ואוכמניות

מתכון מושלם לעוגת גבינה אפויה משודרגת שמשלבת שוקולד לבן, אוכמניות ושכבת בסיס ביסקוויט עם קקאו וחמאה. עוגה בטעם נפלא שממש כדאי לנסות.

תבנית: מרובעת 24*24 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

לבסיס ביסקוויט:

  • 220 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 100 גרם חמאה מומסת ומצוננת
  • 1 כף גדושה קקאו

לעוגה:

  • 750 גרם גבינה לבנה 9%
  • 225 גרם גבינת שמנת
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 90 גרם סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 300 גרם אוכמניות טריות או קפואות ומופשרות

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בגודל 24*24 או תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה או משמנים קלות.
  2. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים קטנים, מערבבים עם החמאה המומסת והקקאו לעיסה אחידה.
  3. משטחים בעדינות את הבצק באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית ובצדדים.
  4. ממיסים במיקרוגל או בבן מארי חמאה ושוקולד, מערבבים ומצננים.
  5. טורפים גבינה, פודינג, סוכר וסוכר וניל. תוך כדי ערבוב מוסיפים ביצה אחת בכל פעם.
  6. מוסיפים את החמאה המומסת והשוקולד ומערבבים עד לאיחוד.
  7. מוזגים בעדינות את התערובת על בסיס העוגה. מסדרים מעל את הפירות החתוכים ואופים כ – 50 דקות. מניחים בתחתית התנור קערת מתכת עם מים רותחים כדי שיווצרו אדים בזמן האפייה.
  8. לאחר 50 דקות מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור.
  9. מעבירים לקירור עד להגשה.
    בתאבון!

עוד עוגות גבינה נפלאות:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *