מתכון מושלם לעוגת גבינה אפויה משודרגת שמשלבת שוקולד לבן, אוכמניות ושכבת בסיס ביסקוויט עם קקאו וחמאה. עוגה בטעם נפלא שממש כדאי לנסות.
תבנית: מרובעת 24*24 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
מצרכים:
לבסיס ביסקוויט:
- 220 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
- 100 גרם חמאה מומסת ומצוננת
- 1 כף גדושה קקאו
לעוגה:
- 750 גרם גבינה לבנה 9%
- 225 גרם גבינת שמנת
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 90 גרם סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ביצים
- 50 גרם חמאה רכה
- 200 גרם שוקולד לבן
- 300 גרם אוכמניות טריות או קפואות ומופשרות
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בגודל 24*24 או תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה או משמנים קלות.
- טוחנים את הביסקוויטים לפירורים קטנים, מערבבים עם החמאה המומסת והקקאו לעיסה אחידה.
- משטחים בעדינות את הבצק באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית ובצדדים.
- ממיסים במיקרוגל או בבן מארי חמאה ושוקולד, מערבבים ומצננים.
- טורפים גבינה, פודינג, סוכר וסוכר וניל. תוך כדי ערבוב מוסיפים ביצה אחת בכל פעם.
- מוסיפים את החמאה המומסת והשוקולד ומערבבים עד לאיחוד.
- מוזגים בעדינות את התערובת על בסיס העוגה. מסדרים מעל את הפירות החתוכים ואופים כ – 50 דקות. מניחים בתחתית התנור קערת מתכת עם מים רותחים כדי שיווצרו אדים בזמן האפייה.
- לאחר 50 דקות מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור.
- מעבירים לקירור עד להגשה.
בתאבון!