FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת אוכמניות בחושה ומהממת שמכינים ממש בקלות

עוגה בחושה פשוטה וטעימה שנראית מדהים בזכות שילוב של אוכמניות (טריות או קפואות) שמכניסות פנימה צבע עז ועסיסיות נפלאה.

מתכון לעוגת אוכמניות בחושה

זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס חלב
  • קורט מלח
  • 300 גרם אוכמניות קפואות או טריות

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ בתחתית ובדפנות.
  2. מקציפים בקערה חמאה וסוכר עד שהסוכר נמס מעט. מוסיפים תמצית וניל ומלח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת קרמית ורכה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי הקצפה. מנקים את דפנות הקערה מידי פעם.
  4. מוסיפים חלב וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בתערובת.
  5. מוסיפים קמח ואבקת אפייה לבלילה וממשיכים לערבל רק עד לאיחוד.
  6. שופכים את האוכמניות לתוך הבלילה ומקפלים בעדינות.
  7. יוצקים לתבנית האפייה ואופים במשך 45 דקות או שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  8. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
    בתאבון!

עוד מתכוני פירות יער נהדרים:

דילוג לתוכן