עוגה בחושה פשוטה וטעימה שנראית מדהים בזכות שילוב של אוכמניות (טריות או קפואות) שמכניסות פנימה צבע עז ועסיסיות נפלאה.
מתכון לעוגת אוכמניות בחושה
זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
- 3 כוסות קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס חלב
- קורט מלח
- 300 גרם אוכמניות קפואות או טריות
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ בתחתית ובדפנות.
- מקציפים בקערה חמאה וסוכר עד שהסוכר נמס מעט. מוסיפים תמצית וניל ומלח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת קרמית ורכה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי הקצפה. מנקים את דפנות הקערה מידי פעם.
- מוסיפים חלב וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בתערובת.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה לבלילה וממשיכים לערבל רק עד לאיחוד.
- שופכים את האוכמניות לתוך הבלילה ומקפלים בעדינות.
- יוצקים לתבנית האפייה ואופים במשך 45 דקות או שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
בתאבון!