תוספת מתוקה וחגיגית במיוחד! הפתיתים מבושלים בחמאה ומתובלים בתיבול מתקתק, בתוספת פירות יבשים ושקדים מתקבלת תוספת צבעונית ומעניינת מאוד.
מתכון לפתיתים בחמאה
מצרכים:
- 2 כוסות פתיתים עגולים
- 2 כפות חמאה ללא מלח או מרגרינה
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- 200 גרם פירות יבשים מעורבים קצוצים
- 1/3 כוס שקדים קלויים וקצוצים גס
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 1/3 כוס חלב
- 3 טיפות תמצית שקדים
לקישוט: - קורט קינמון
- תמרים מגולענים
הוראות הכנה:
- מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול ומבשלים את הפתיתים כ – 7 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- ממיסים חמאה או מרגרינה בקערת מיקרוגל למשך 30 שניות. מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים.
- יוצקים את התערובת מעל הפתיתים ומערבבים עד לציפוי מלא.
- מוסיפים פירות יבשים ואגוזים קלויים ומערבבים.
- מוסיפים תמצית שקדים לחלב ומרטיבים את הפתיתים ב 2-3 כפות חלב, רק כדי להרטיב את הפתיתים.
- מערבבים, מעבירים את הפתיתים לצלחת הגשה, מפזרים קינמון ותמרים מגולענים ומגישים.
בתאבון!