FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

חגיגי ובריא: דלעת ערמונים במילוי קינואה ואגוזים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מחפשים רעיון למנה צמחונית, חגיגית ובריאה? דלעת הערמונים עמוסה בערכים תזונתיים ובשילוב קינואה ואגוזים הופכת למנה משביעה וטעימה במיוחד. מתאימה גם לטבעוניים.

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 30 דק' | סה"כ: 40 דק'

מצרכים:

  • 4 יחידות דלעת ערמונים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

למלית:

  • 1 כוס קינואה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 1/2 כוס גרגירי תירס
  • 1/2 כוס חמוציות או צימוקים
  • 50 גרם אגוזים קצוצים גס
  • 1/4 כפית קינמון (אופציה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • חותכים את דלעת לחצי ומרוקנים את הגרעינים.
  • חותכים מעט את התחתית כך שניתן יהיה להניח את הדלעת ישר על התבנית.
  • מזליפים שמן, מפזרים מעט מלח ופלפל וצולים בתנור כ – 25 דקות, עד שהדלעת רכה.
  • אחרי שהדלעת מוכנה, ניתן לצרוב את הדלעת על מחבת פסים משומנת במעט שמן זית.

להכנת המלית והרכבת המנה:

  1. כשהדלעת בתנור מכינים את המלית – מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים במים במשך כדקה ומסננים.
  2. מחממים שמן בסיר בינוני על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים קינואה ושום ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים תירס, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  5. מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות או עד שכל המים נספגים.
  6. מצננים מעט, מאווררים את הקינואה עם מזלג, מוסיפים קינמון, צימוקים ואגוזים ומערבבים.
  7. ממלאים את הדלעת בתערובת הקינואה ומחזרים לתנור לאפייה של עוד כ- 10 דקות, לצריבה קלה.
  8. מגישים חם.
    בתאבון!

עוד מנות צמחוניות חגיגיות:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email