מחפשים רעיון למנה צמחונית, חגיגית ובריאה? דלעת הערמונים עמוסה בערכים תזונתיים ובשילוב קינואה ואגוזים הופכת למנה משביעה וטעימה במיוחד. מתאימה גם לטבעוניים.
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 30 דק' | סה"כ: 40 דק'
מצרכים:
- 4 יחידות דלעת ערמונים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
למלית:
- 1 כוס קינואה
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 וחצי כוסות מים
- 1/2 כוס גרגירי תירס
- 1/2 כוס חמוציות או צימוקים
- 50 גרם אגוזים קצוצים גס
- 1/4 כפית קינמון (אופציה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את דלעת לחצי ומרוקנים את הגרעינים.
- חותכים מעט את התחתית כך שניתן יהיה להניח את הדלעת ישר על התבנית.
- מזליפים שמן, מפזרים מעט מלח ופלפל וצולים בתנור כ – 25 דקות, עד שהדלעת רכה.
- אחרי שהדלעת מוכנה, ניתן לצרוב את הדלעת על מחבת פסים משומנת במעט שמן זית.
להכנת המלית והרכבת המנה:
- כשהדלעת בתנור מכינים את המלית – מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים במים במשך כדקה ומסננים.
- מחממים שמן בסיר בינוני על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים קינואה ושום ומטגנים קלות.
- מוסיפים תירס, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות או עד שכל המים נספגים.
- מצננים מעט, מאווררים את הקינואה עם מזלג, מוסיפים קינמון, צימוקים ואגוזים ומערבבים.
- ממלאים את הדלעת בתערובת הקינואה ומחזרים לתנור לאפייה של עוד כ- 10 דקות, לצריבה קלה.
- מגישים חם.
בתאבון!