סלט מיוחד שמשלב ביצים וחצילים, שני מרכיבים שהם הבסיס למגוון סלטים נפלאים. הסלט נהדר להגשה בשבת לצד חלה טרייה.
מתכון לסלט ביצים וחצילים
מצרכים:
- 3 חצילים
- 1/2 כפית מלח
- שמן לטיגון עמוק
- 4 ביצים קשות
- 5 כפות מיונז
- 1 כף חרדל
- מלח
- פלפל שחור
- מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט
הוראות הכנה:
מטגנים את החצילים:
אפשר גם להכין חצילים בתנור במקום מטוגנים >> למתכון לחצילים בתנור
- מסירים את קצוות החציל וחוצים אותם לרוחב (משאירים את הקליפה).
- פורסים כל חצי לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ואז למלבנים קטנים, קצת קטנים יותר מצ'יפס.
- מניחים בקערה מסננת, מפזרים מלח, מערבבים ונותנים לחציל להגיר נוזלים עשרים דקות.
- לאחר 20 דקות, מייבשים את החציל בנייר סופג.
- מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את החצילים כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהם זהובים.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
- מעבירים לקערה.
מרכיבים את הסלט:
- פורסים את הביצים ומוסיפים לקערת החצילים.
- מוסיפים מיונז, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
- טועמים ומתקנים תיבול, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
בתאבון!