FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוגת שוקולד ללא ביצים (לא תרגישו בהבדל!)

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
יש לנו המון מתכונים לעוגות טבעוניות ללא ביצים, אבל מתכון אחד תפס את תשומת ליבנו במיוחד. מדובר בעוגת שוקולד לכל דבר, רק שהיא ללא ביצים, אבל אם לא תספרו – אף אחד ידע! והכי כיף שהמתכון סופר קל להכנה, כל אחד יכול, באמת.

מתכון לעוגת שוקולד ללא ביצים (טבעוני)

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: מרובעת 20X20

מצרכים:

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית חומץ לבן
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה:

  1. בקערה 1 – מערבבים קמח, סוכר, קקאו, מלח וסודה לשתייה.
  2. בקערה 2 – מערבבים וניל, חומץ, שמן ומים.
  3. מוסיפים את תכולת קערה 2 לקערה 1 תוך כדי ערבוב איטי וממשיכים לערבב לבלילה חלקה וללא גושים.
  4. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית מרובעת 20X20, משומנת בספריי שמן. זה הזמן לפזר מעל לעוגה שוקולד צ'יפס, סוכריות צבעוניות או כל מה שאוהבים.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  6. מניחים לצינון לטמפרטורת החדר.
  7. אפשר להכין גם ציפוי לעוגה – מחממים במיקרוגל קוביות מחפיסת שוקולד + כף שמן למשך 30 שניות, מערבבים היטב ומצפים את העוגה לאחר צינון.

עוד מתכוני שוקולד טבעוניים שלא תרצו לפספס:

שימושי!

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email