FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות

ברבוניות מטוגנות + מתכון לרוטב לימון להגשה

ברבוניה הוא דג הים התיכון, הוא קטן ומרקמו רך, מה שהופך אותו למושלם לטיגון. בעצם, השימוש בפילה ברבוניה הופך את ההכנה לפשוטה מאי פעם. מנה מעולה לילדים העונה לשם המוכר והאהוב "אצבעות דג".

ברבוניה מטוגן בקלי קלות

מצרכים:

  • 7-10 פילה ברבוניה
  • לימון סחוט
  • כוס קמח
  • ביצה L
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אבקת מרק
  • כוס פירורי לחם (או פנקו)
  • שמן לטיגון עמוק

*טיפ: במקום להכין ציפוי פירורי לחם ניתן לטבול את הברבוניות בטמפורה ולטגן >> למתכון לטמפורה ביתית.

אופן ההכנה:

  1. את הברבוניות מסדרים בקערה עם מיץ לימון ומשרים למשך חצי שעה לפחות, השלב הזה חשוב מאוד כדי להיפטr מריח הדג.
  2. ניתן להשתמש בפילה כמו שהם או לחתוך את הברבוניות לחתיכות קטנות יותר – דוגמת אצבעות דג.
  3. כעת מסדרים 3 קערות: 1 – קמח 2 – ביצה טרפוה עם מלח, פלפל ואבקת מרק 3 – פירורי לחם
  4. עובדים ממש כמו שניצל – טובלים כל ברבוניה בקמח, בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
  5. מחממים שמן עמוק, כשחם, מטגנים את הברבוניות כ-4 דקות, עד להשחמה יפה.
  6. מוציאים לנייר סופג ומגישים על איולי לימון ביתי ופרוסות לימון.

מתכון לרוטב איולי לימון מעולה

אם אתם רוצים לשדרג את הברבוניות שלכם – המתכון הבא לאיולי יעשה את העבודה. בעצם, מדובר ברוטב שום ביתי בניחוח לימון – לא תאמינו כמה הוא טעים לצד הדג המטוגן.

מצרכים:

  • 1/2 כפית מלח
  • 4 שיני שום כתושות
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות גדושות מיונז
  • כפית חרדל (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. בעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב את כל מצרכי הרוטב.
  2. שומרים במקרר למיזוג טעמים וטורפים שוב לקראת ההגשה.

יש לנו עוד כמה מתכונים לאוהבי הדגים:

🔥 הכי פופולרי היום
✨ אוספי מתכונים שימושיים
🆕 חדשים באתר
מומלצים לפסח!
דילוג לתוכן