FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קונפי שום ביתי שמכינים בקלות

מתכון לקונפי שום ביתי. הקונפי שום מאפשר לנו ליהנות מטעמו הפיקנטי והעסיסי של השום לאורך כל השנה. מכינים את המתכון ומשתמשים בשיני השום הנימוחות כדי למרוח על פרוסת בגט חם, להוסיף לקדירת עוף, בשר או דגים וליהנות מהטעם והארומה.

מצרכים:

  • 6 ראשי שום קלופים (2 כוסות שיני שום קלופות)
  • 6 ענפי טימין
  • 3 עלי דפנה קטנים
  • 3 פלפל צ'ילי אדום מיובש
  • 2 כוסות שמן זית זך

הוראות הכנה:

  1. בסיר בינוני מבשלים על אש נמוכה את כל מרכיבי הקונפי עד שהשום רך, אך לא שחום, בערך 30 דקות. מקררים.
  2. בעזרת כף מחוררת מעבירים את השום, עשבי התיבול והצ'ילי לשלוש צנצנות שימורים של 1/2 ליטר. יוצקים את שמן הבישול מעל, אוטמים ומכניסים למקרר.
  3. ניתן להשתמש למשך עד 4 חודשים.
    בתאבון!

עוד מתכונים טעימים עם שום

דילוג לתוכן