FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חורשט סבזי פרסי (מדריך מפורט להצלחה בטוחה)

המדריך הבא יבטיח הצלחה בהכנת חורשט סבזי מושלם – המאכל הפרסי האהוב הזה הוא טעים ועשיר בבשר ומשלב המון המון עלי תבלין ושעועית אדומה. לכל בית מתכון סודי משלו אבל כולם בטעם חמצמץ נפלא! כל אחד יכול להכין את המתכון הנפלא הזה!

מתכון לחורשט סבזי

זמן הכנה: 30 דק' | זמן בישול: שעתיים וחצי | סה"כ: שלוש שעות

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר כתף (מספר 5) או שריר (מספר 8) חתוך לקוביות
  • 1 כוס שעועית אדומה, מושרית למשך הלילה ומסוננת או שעועית קפואה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 בצלים קצוצים דק
  • 3 לימונים פרסיים שחורים שבורים
  • 5 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור שמבלילה
  • 1 צרור בצל ירוק או 1 גבעול כרשה
  • 1 צרור עלי סלרי
  • 3 כפות שמן זית
  • להגשה: 1/2 כוס מיץ לימון

הוראות הכנה:

מכינים את התבשיל:

  1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים בצל ומטגנים 6-8 דקות, עד להזהבה.
  2. מוסיפים בשר ומטגנים מכל הצדדים.
  3. מבשלים כ – 8 דקות עד שהבשר משנה את צבעו.
  4. מוסיפים שעועית, לימונים פרסיים, מלח ופלפל ומערבבים.
  5. יוצקים פנימה מים ומביאים לרתיחה.
  6. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי. מידי פעם מסירים קצף שנוצר בזמן הבישול.

מכינים את עשבי התיבול:

  1. שוטפים היטב את עלי התבלין, מייבשים וקוצצים דק ככל האפשר.
  2. מחממים שמן בסיר עמוק ורחב, מוסיפים את העשבים ומטגנים 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהעשבים מאבדים מהנפח והצבע משתנה מעט.

מרכיבים את המנה:

  1. מעבירים את העשבים לסיר הבשר ומערבבים בעדינות. ממשיכים לבשל מכוסה עוד כשעה.
  2. כשהבשר רך מאוד והתבשיל מוכן, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות.
  3. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים לצד אורז לבן.
    בתאבון!

מומלצים:

דילוג לתוכן