FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת פרג ללא גלוטן (עסיסית במיוחד)

מתכון לעוגת פרג ללא גלוטן בתבנית אינגליש קייק. עוגה קלה להכנה! העוגה הקלאסית הטעימה הזאת תמלא את הבית בניחוח לימוני נפלא.

מצרכים:

  • 250 גרם חמאה
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם קמח תופח ללא גלוטן
  • 100 גרם קמח תירס
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 וחצי כפות זרעי פרג (אפשר עד 4 כפות, תלוי בטעם אישי)
  • 3 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
  • מיץ מחצי לימון
  • גרידה של 2 לימונים
לציפוי:
  • מיץ מלימון אחד
  • 50 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
  • שקדים מולבנים חצויים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית אינגליש קייק ומניחים בצד.
  2. בקערת גדולה, טורפים את החמאה והסוכר, עד לקבלת מרקם קליל ואוורירי.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח ללא גלוטן, קמח תירס, שקדים, אבקת אפייה וזרעי פרג.
  4. מוסיפים שליש מתערובת הקמח לחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. טורפים לתוך תערובת החמאה ביצה אחת ותמצית ווניל.
    מוסיפים לתערובת שליש נוסף של תערובת הקמח. ממשיכים כך עד שהכנסתם את כל הביצים לתערובת. מערבבים היטב.
  6. מוסיפים גרידת קליפת לימון ומיץ לימון לתערובת ומקפלים פנימה בעדינות.
  7. יוצקים את התערובת לתוך תבנית האפייה 45-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים לחלוטין.
  8. מוציאים את העוגה ומעבירים לצלחת הגשה.
  9. לציפוי, מערבבים את מיץ הלימון עם הסוכר. שופכים על העוגה, מפזרים שקדים ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגות ללא גלוטן

עוד מתכונים ללא גלוטן

דילוג לתוכן