מתכון לעוגת פרג ללא גלוטן בתבנית אינגליש קייק. עוגה קלה להכנה! העוגה הקלאסית הטעימה הזאת תמלא את הבית בניחוח לימוני נפלא.
מצרכים:
- 250 גרם חמאה
- 200 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם קמח תופח ללא גלוטן
- 100 גרם קמח תירס
- 50 גרם שקדים טחונים
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 וחצי כפות זרעי פרג (אפשר עד 4 כפות, תלוי בטעם אישי)
- 3 ביצים
- 1 כף תמצית וניל
- מיץ מחצי לימון
- גרידה של 2 לימונים
לציפוי:
- מיץ מלימון אחד
- 50 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
- שקדים מולבנים חצויים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית אינגליש קייק ומניחים בצד.
- בקערת גדולה, טורפים את החמאה והסוכר, עד לקבלת מרקם קליל ואוורירי.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח ללא גלוטן, קמח תירס, שקדים, אבקת אפייה וזרעי פרג.
- מוסיפים שליש מתערובת הקמח לחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- טורפים לתוך תערובת החמאה ביצה אחת ותמצית ווניל.
מוסיפים לתערובת שליש נוסף של תערובת הקמח. ממשיכים כך עד שהכנסתם את כל הביצים לתערובת. מערבבים היטב. - מוסיפים גרידת קליפת לימון ומיץ לימון לתערובת ומקפלים פנימה בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתוך תבנית האפייה 45-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים לחלוטין.
- מוציאים את העוגה ומעבירים לצלחת הגשה.
- לציפוי, מערבבים את מיץ הלימון עם הסוכר. שופכים על העוגה, מפזרים שקדים ומגישים.
בתאבון!