FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק עדשים כתומות בריא בתיבול מיוחד

מרק עדשים מיוחד עם טעמים מדהימים בזכות התבלינים המעולים שמשלבים במרק. אם אתם מחפשים מתכון למרק עדשים ללא אבקת מרק – המתכון הזה בדיוק בשבילכם.

מתכון למרק עדשים כתומות מיוחד

מצרכים:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית אבקת קארי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פלפל קיין לפי הטעם (אופציונלי)
  • 2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות
  • 2 כוסות עדשים כתומות שטופות ומסוננות
  • 2 ליטרים מים או מרק עוף

להגשה:

  • מיץ מחצי לימון
  • כוסברה טרייה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר עמוק על אש בינונית ומטגנים את הבצל כ – 5 דקות.
  2. מוסיפים שום ותבלינים, מערבבים ומטגנים מספר דקות, עד שעולה ניחוח מהתבלינים.
  3. מוסיפים רוטב עגבניות, מערבבים ומבשלים מספר דקות.
  4. מוסיפים עדשים ומים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30 דקות. טועמים, מתקנים תיבול וממשיכים לבשל 15 דקות, עד שהעדשים מתפרקות ומסמיכות את המרק.
  6. אפשר למעוך את העדשים בעזרת גב כף, או לטחון עם בלנדר מוט, כדי להסמיך את המרק.
  7. מעבירים לקערת הגשה, סוחטים לימון מעל, מפזרים כוסברה טרייה ומגישים.
    בתאבון!

עוד מרקים מעולים עם עדשים:

דילוג לתוכן