מרק עדשים מיוחד עם טעמים מדהימים בזכות התבלינים המעולים שמשלבים במרק. אם אתם מחפשים מתכון למרק עדשים ללא אבקת מרק – המתכון הזה בדיוק בשבילכם.
מתכון למרק עדשים כתומות מיוחד
מצרכים:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 כפית אבקת קארי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פלפל קיין לפי הטעם (אופציונלי)
- 2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות
- 2 כוסות עדשים כתומות שטופות ומסוננות
- 2 ליטרים מים או מרק עוף
להגשה:
- מיץ מחצי לימון
- כוסברה טרייה קצוצה
הוראות הכנה:
- מחממים שמן בסיר עמוק על אש בינונית ומטגנים את הבצל כ – 5 דקות.
- מוסיפים שום ותבלינים, מערבבים ומטגנים מספר דקות, עד שעולה ניחוח מהתבלינים.
- מוסיפים רוטב עגבניות, מערבבים ומבשלים מספר דקות.
- מוסיפים עדשים ומים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30 דקות. טועמים, מתקנים תיבול וממשיכים לבשל 15 דקות, עד שהעדשים מתפרקות ומסמיכות את המרק.
- אפשר למעוך את העדשים בעזרת גב כף, או לטחון עם בלנדר מוט, כדי להסמיך את המרק.
- מעבירים לקערת הגשה, סוחטים לימון מעל, מפזרים כוסברה טרייה ומגישים.
בתאבון!