FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מרק חרירה מרוקאי – מתכון בטוח

על ידי אילנית בניזרי  

מתכון למרק חרירה מרוקאי אמיתי - מרק שכולם אוהבים ושמתאים בדיוק למזג האוויר החורפי שבחוץ. מרק חרירה מעולה עם חומוס עדשים, אטריות וכל טוב..

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 20 דקות

    1 שעה 10 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • סיר מרק גדול

מצרכים למתכון

כוס חומס מושרה (או קופסת שימורים)

כוס עדשים חומות

3 עגבניות מגוררות

2 בצל קצוצים

צרור פטרוזליה

צרור כוסברה

6 כוסות מים רותחים (כליטר וחצי)

4 גבעולי כרפס קצוצים קטן

3 כפות שמן

חופן איטריות דקות

2 כפות קמח

חצי כוס מים קרים

חצי לימון סחוט

הוראות הכנה

לטגן בצל עד למצב שקוף ,להוסיף כף כורכום ,את העגבניות והחומוס.

מוסיפים כ-6 כוסות מים רותחים, 2 כפות מרק עוף, מלח, פלפל שחור.

מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האטריות הקמח והלימון.

בישול מלא של הכל.

מוסיפים את האטריות ומבשלים לעוד 5 דקות.

בינתיים לערבב קמח עם המים קרים שלא יווצרו גושים, להוסיף למרק תוך כדי עירבוב.

בסוף מוסיפים חצי לימון סחוט ומכבים.

טיפ קטן: אני מרתיחה את העדשים לפני הבישול כ 10 דקות ומסננת.

בתאבון אילנית בניזרי

לעוד מרקים מדהימים כנסו לכאן: 12 מרקים קלים וטעימים
5 המרקים הכי פופולרים:

  1. מרק עדשים כתומות
  2. מרק אפונה יבשה
  3. מרק כתום מדהים
  4. מרק גריסים מנצח
  5. מרק עוף קלאסי

אין על המטבח המרוקאי, אז אם עוד לא יצא לכם להכיר - הנה כמה מתכונים נוספים מהמטבח העשיר הזה

ואם זה לא מספיק, הנה אוסף מצוין שלא יזיק לאמץ בכל בית >> אוסף מתכונים מרוקאים מעולה

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

22 דירוגים וחוות דעת

רינת

מרק הכי טעים שיש
הכנתי מספר פעמים
תודה רבה על המתכון

דודו

שמתי צרור מלא של פטרוזיליה וכוסברה וזנ פשוט יותר מדי. השתלט על המרק לגמרי והיה כמעט בלתי אכיל.
צריך כוס אחת מכל עשב וזה מספיק

ליאורה

לא מרוקאית אמנם, אבל חורף שעבר הכנתי את המתכון הזה ותשמעו, שה משהו…
מחר, אכין שוב את המרק המדהים הזה.

אתי

בהחלט ניתן להוסיף עצמות מח לטעם וקוביות בשר . ,קודם לטגן בצל להוסיף את קוביות הבשר והעצמות ואז את המצרכים עגבניות קמח ולימון ואיטריות בסוף . מתכון של סבתא מיוחד לארוחה מפסקת . צום קל.

אוולין חסן

אפשר להשתמש בעדשים כתומות למרק חרירה? אשמח לתשובה.

מרינה

המרק מתאים גם עם עדשים כתומות?

מעין

אחלה של מרק!!
תודה רבה!!!

אולגה

יצא מושלם!!!!

ז'נט

חח המרוקאים לא אוכלים מרק חרירה צמחוני
למרות שאני מבינה את הצורך שלכם לאכול מרק חרירה גם אם אתם צמחוניים
כי אין על המרק הזה!

shraga

יצא טעיםםםםם

איה

ממש טעים

רהב

טעים! אפילו הילדים אהבו

הדר

אפשר להשתמש גם בעדשים כתומות?

היי דורית,
את העדשים מוסיפים בתחילת הבישול, ממש אחרי הוספת המים.

דורית

היי,
מתי מוסיפים את העדשים? רק בסוף?

היי קורל,
זה בדיוק אופן ההכנה, בהצלחה 🙂

קורל

צריך לבשל את הכל שעה בערך ורק אז להוסיף את האטריות לבשל חמש דקות ואז להוסיף את הקמח והמים?

חלי

פשוט טעיםםם
בימים קרים כאלה ממש בזמן
תודה לך על האוכל הנפלא שאת מעלה

היי קטי,
יש לבשל את המרק עד לריכוך כל המרכיבים.

קטי

כמה זמן לבשל? האם החומוס יהיה מספיק רך!?

היי מושקי,
כן בהחלט, הכוונה לעלי סלרי, רק העלים.
בהצלחה 🙂

מושקי

שבוע טוב!
קודם כל תודה על הרעיונות הנפלאים!

עלי כרפס- הכוונה לעלי סלרי? רק העלים?
מצטערת על הבורות

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.