
מרק חרירה מרוקאי – מתכון בטוח
על ידי אילנית בניזרי מרקים
מתכון למרק חרירה מרוקאי אמיתי - מרק שכולם אוהבים ושמתאים בדיוק למזג האוויר החורפי שבחוץ. מרק חרירה מעולה עם חומוס עדשים, אטריות וכל טוב..
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
-
20 דקות
1 שעה 10 דקות
1 שעה 30 דקות
- סיר מרק גדול
הוראות הכנה
לטגן בצל עד למצב שקוף ,להוסיף כף כורכום ,את העגבניות והחומוס.
מוסיפים כ-6 כוסות מים רותחים, 2 כפות מרק עוף, מלח, פלפל שחור.
מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האטריות הקמח והלימון.
מוסיפים את האטריות ומבשלים לעוד 5 דקות.
בינתיים לערבב קמח עם המים קרים שלא יווצרו גושים, להוסיף למרק תוך כדי עירבוב.
בסוף מוסיפים חצי לימון סחוט ומכבים.
טיפ קטן: אני מרתיחה את העדשים לפני הבישול כ 10 דקות ומסננת.
לעוד מרקים מדהימים כנסו לכאן: 12 מרקים קלים וטעימים
5 המרקים הכי פופולרים:
אין על המטבח המרוקאי, אז אם עוד לא יצא לכם להכיר - הנה כמה מתכונים נוספים מהמטבח העשיר הזה
ואם זה לא מספיק, הנה אוסף מצוין שלא יזיק לאמץ בכל בית >> אוסף מתכונים מרוקאים מעולה
שיתוף >>
21 דירוגים וחוות דעת
דודו
29/03/2019
שמתי צרור מלא של פטרוזיליה וכוסברה וזנ פשוט יותר מדי. השתלט על המרק לגמרי והיה כמעט בלתי אכיל.
צריך כוס אחת מכל עשב וזה מספיק
ליאורה
13/12/2018
לא מרוקאית אמנם, אבל חורף שעבר הכנתי את המתכון הזה ותשמעו, שה משהו…
מחר, אכין שוב את המרק המדהים הזה.
אתי
15/09/2018
בהחלט ניתן להוסיף עצמות מח לטעם וקוביות בשר . ,קודם לטגן בצל להוסיף את קוביות הבשר והעצמות ואז את המצרכים עגבניות קמח ולימון ואיטריות בסוף . מתכון של סבתא מיוחד לארוחה מפסקת . צום קל.
אוולין חסן
19/02/2018
אפשר להשתמש בעדשים כתומות למרק חרירה? אשמח לתשובה.
מרינה
12/02/2018
המרק מתאים גם עם עדשים כתומות?
מעין
31/07/2017
אחלה של מרק!!
תודה רבה!!!
אולגה
28/03/2017
יצא מושלם!!!!
ז'נט
22/09/2016
חח המרוקאים לא אוכלים מרק חרירה צמחוני
למרות שאני מבינה את הצורך שלכם לאכול מרק חרירה גם אם אתם צמחוניים
כי אין על המרק הזה!
shraga
16/09/2016
יצא טעיםםםםם
איה
01/04/2016
ממש טעים
רהב
22/01/2016
טעים! אפילו הילדים אהבו
הדר
22/01/2016
אפשר להשתמש גם בעדשים כתומות?

21/01/2016
היי דורית,
את העדשים מוסיפים בתחילת הבישול, ממש אחרי הוספת המים.
דורית
20/01/2016
היי,
מתי מוסיפים את העדשים? רק בסוף?

09/01/2016
היי קורל,
זה בדיוק אופן ההכנה, בהצלחה 🙂
קורל
04/01/2016
צריך לבשל את הכל שעה בערך ורק אז להוסיף את האטריות לבשל חמש דקות ואז להוסיף את הקמח והמים?
חלי
03/01/2016
פשוט טעיםםם
בימים קרים כאלה ממש בזמן
תודה לך על האוכל הנפלא שאת מעלה

27/10/2015
היי קטי,
יש לבשל את המרק עד לריכוך כל המרכיבים.
קטי
26/10/2015
כמה זמן לבשל? האם החומוס יהיה מספיק רך!?

25/09/2015
היי מושקי,
כן בהחלט, הכוונה לעלי סלרי, רק העלים.
בהצלחה 🙂
מושקי
20/09/2015
שבוע טוב!
קודם כל תודה על הרעיונות הנפלאים!
עלי כרפס- הכוונה לעלי סלרי? רק העלים?
מצטערת על הבורות

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!