מרק חרירה מרוקאי – מתכון בטוח

על ידי אילנית בניזרי  

מתכון למרק חרירה מרוקאי אמיתי - מרק שכולם אוהבים ושמתאים בדיוק למזג האוויר החורפי שבחוץ. מרק חרירה מעולה עם חומוס עדשים, אטריות וכל טוב..

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 20 דקות

    1 שעה 10 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • סיר מרק גדול

מצרכים למתכון

כוס חומס מושרה (או קופסת שימורים)

כוס עדשים חומות

3 עגבניות מגוררות

2 בצל קצוצים

צרור פטרוזליה

צרור כוסברה

6 כוסות מים רותחים (כליטר וחצי)

4 גבעולי כרפס קצוצים קטן

3 כפות שמן

חופן איטריות דקות

2 כפות קמח

חצי כוס מים קרים

חצי לימון סחוט

הוראות הכנה

לטגן בצל עד למצב שקוף ,להוסיף כף כורכום ,את העגבניות והחומוס.

מוסיפים כ-6 כוסות מים רותחים, 2 כפות מרק עוף, מלח, פלפל שחור.

מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האטריות הקמח והלימון.

בישול מלא של הכל.

מוסיפים את האטריות ומבשלים לעוד 5 דקות.

בינתיים לערבב קמח עם המים קרים שלא יווצרו גושים, להוסיף למרק תוך כדי עירבוב.

בסוף מוסיפים חצי לימון סחוט ומכבים.

טיפ קטן: אני מרתיחה את העדשים לפני הבישול כ 10 דקות ומסננת.

בתאבון אילנית בניזרי

לעוד מרקים מדהימים כנסו לכאן: 12 מרקים קלים וטעימים
5 המרקים הכי פופולרים:

  1. מרק עדשים כתומות
  2. מרק אפונה יבשה
  3. מרק כתום מדהים
  4. מרק גריסים מנצח
  5. מרק עוף קלאסי

אין על המטבח המרוקאי, אז אם עוד לא יצא לכם להכיר - הנה כמה מתכונים נוספים מהמטבח העשיר הזה

ואם זה לא מספיק, הנה אוסף מצוין שלא יזיק לאמץ בכל בית >> אוסף מתכונים מרוקאים מעולה

שתפו את המתכון >>

20 דירוגים וחוות דעת

דודו

29/03/2019

שמתי צרור מלא של פטרוזיליה וכוסברה וזנ פשוט יותר מדי. השתלט על המרק לגמרי והיה כמעט בלתי אכיל.
צריך כוס אחת מכל עשב וזה מספיק

אתי

15/09/2018

בהחלט ניתן להוסיף עצמות מח לטעם וקוביות בשר . ,קודם לטגן בצל להוסיף את קוביות הבשר והעצמות ואז את המצרכים עגבניות קמח ולימון ואיטריות בסוף . מתכון של סבתא מיוחד לארוחה מפסקת . צום קל.

אוולין חסן

19/02/2018

אפשר להשתמש בעדשים כתומות למרק חרירה? אשמח לתשובה.

מרינה

12/02/2018

המרק מתאים גם עם עדשים כתומות?

מעין

31/07/2017

אחלה של מרק!!
תודה רבה!!!

אולגה

28/03/2017

יצא מושלם!!!!

ז’נט

22/09/2016

חח המרוקאים לא אוכלים מרק חרירה צמחוני
למרות שאני מבינה את הצורך שלכם לאכול מרק חרירה גם אם אתם צמחוניים
כי אין על המרק הזה!

shraga

16/09/2016

יצא טעיםםםםם

איה

01/04/2016

ממש טעים

רהב

22/01/2016

טעים! אפילו הילדים אהבו

הדר

22/01/2016

אפשר להשתמש גם בעדשים כתומות?

foodisgood

21/01/2016

היי דורית,
את העדשים מוסיפים בתחילת הבישול, ממש אחרי הוספת המים.

דורית

20/01/2016

היי,
מתי מוסיפים את העדשים? רק בסוף?

foodisgood

09/01/2016

היי קורל,
זה בדיוק אופן ההכנה, בהצלחה 🙂

קורל

04/01/2016

צריך לבשל את הכל שעה בערך ורק אז להוסיף את האטריות לבשל חמש דקות ואז להוסיף את הקמח והמים?

חלי

03/01/2016

פשוט טעיםםם
בימים קרים כאלה ממש בזמן
תודה לך על האוכל הנפלא שאת מעלה

foodisgood

27/10/2015

היי קטי,
יש לבשל את המרק עד לריכוך כל המרכיבים.

קטי

26/10/2015

כמה זמן לבשל? האם החומוס יהיה מספיק רך!?

foodisgood

25/09/2015

היי מושקי,
כן בהחלט, הכוונה לעלי סלרי, רק העלים.
בהצלחה 🙂

מושקי

20/09/2015

שבוע טוב!
קודם כל תודה על הרעיונות הנפלאים!

עלי כרפס- הכוונה לעלי סלרי? רק העלים?
מצטערת על הבורות

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00