טארט חמאה זהוב ופריך שמשלב מגוון אגוזים בציפוי קרמל ענברי ודבש. מרכיבים אכותיים משתלבים יחדיו לכדי טארט עשיר בטעמים ומרקמים שפשוט אי אפשר לסרב לו.
מתכון לטארט אגוזים
מצרכים:
לבצק הטארט:
- 180 גרם קמח לבן
- 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 40 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חלמון ביצה
- 1-2 כפות מים קרים במידת הצורך
למילוי:
- 280 גרם אגוזי פקאן, אגוזי לוז, שקדים ואגוזי
- מלך קצוצים
- 40 גרם סירופ תירס
- 185 גרם סוכר
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/4 כפית קינמון
- קורט מלח
- 2 כפות דבש
- 125 גרם חמאה רכה
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ
להכנת בסיס הטארט:
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבל בצק פירורי.
- מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושים גדולים של בצק. מוסיפים מעט מים אם הבצק לא מתאחד.
- יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר שעה לפחות.
- מרדדים את הבצק לעיגול גדול מקוטר התבנית (רצוי לעבוד על נייר אפייה).
- מעבירים את הבצק בזהירות לתוך תבנית האפייה, מהדקים לתחתית ואז לדפנות. חשוב להדק היטב לדפנות, להבטיח שהן יישארו גבוהות בעת האפייה.
- דוקרים במזלג, עוטפים ומקפיאים לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הבצק כ-15-20 דקות, או עד עד שהבצק זהוב לחלוטין.
- מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר.
להכנת המילוי:
- קוליים את האגוזים בתנור בחום 150 מעלות, כ-5 דקות, עד להזהבה. מצננים מעט.
- מערבבים במחבת על אש גבוהה סירופ תירס וסוכר, עד לקבלת קרמל זהוב. מסירים מהאש.
- במקביל בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, קינמון, מלח ודבש.
- בזהירות ובהדרגה מוסיפים את תערובת השמנת לקרמל, מערבבים בעדינות עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים בהדרגה את החמאה ומערבבים עד שהיא נספגת היטב בתערובת.
להרכבת העוגה:
- מפזרים באופן שווה את האגוזים על בסיס העוגה ויוצקים את תערובת הקרמל החמה מעל, במרכז העוגה, עד שהוא מתפזר על כל העוגה.
- מצננים במשך 2-3 שעות ומגישים.
בתאבון!