FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טארט אגוזים וקרמל • קינוח עשיר ומושקע

טארט חמאה זהוב ופריך שמשלב מגוון אגוזים בציפוי קרמל ענברי ודבש. מרכיבים אכותיים משתלבים יחדיו לכדי טארט עשיר בטעמים ומרקמים שפשוט אי אפשר לסרב לו.

מתכון לטארט אגוזים

מצרכים:

לבצק הטארט:

  • 180 גרם קמח לבן
  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 40 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון ביצה
  • 1-2 כפות מים קרים במידת הצורך

למילוי:

  • 280 גרם אגוזי פקאן, אגוזי לוז, שקדים ואגוזי
  • מלך קצוצים
  • 40 גרם סירופ תירס
  • 185 גרם סוכר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 2 כפות דבש
  • 125 גרם חמאה רכה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ

להכנת בסיס הטארט:

  1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבל בצק פירורי.
  2. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושים גדולים של בצק. מוסיפים מעט מים אם הבצק לא מתאחד.
  3. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר שעה לפחות.
  4. מרדדים את הבצק לעיגול גדול מקוטר התבנית (רצוי לעבוד על נייר אפייה).
  5. מעבירים את הבצק בזהירות לתוך תבנית האפייה, מהדקים לתחתית ואז לדפנות. חשוב להדק היטב לדפנות, להבטיח שהן יישארו גבוהות בעת האפייה.
  6. דוקרים במזלג, עוטפים ומקפיאים לחצי שעה.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. אופים את הבצק כ-15-20 דקות, או עד עד שהבצק זהוב לחלוטין.
  9. מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר.

להכנת המילוי:

  1. קוליים את האגוזים בתנור בחום 150 מעלות, כ-5 דקות, עד להזהבה. מצננים מעט.
  2. מערבבים במחבת על אש גבוהה סירופ תירס וסוכר, עד לקבלת קרמל זהוב. מסירים מהאש.
  3. במקביל בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, קינמון, מלח ודבש.
  4. בזהירות ובהדרגה מוסיפים את תערובת השמנת לקרמל, מערבבים בעדינות עד לקבלת מרקם חלק.
  5. מוסיפים בהדרגה את החמאה ומערבבים עד שהיא נספגת היטב בתערובת.

להרכבת העוגה:

  1. מפזרים באופן שווה את האגוזים על בסיס העוגה ויוצקים את תערובת הקרמל החמה מעל, במרכז העוגה, עד שהוא מתפזר על כל העוגה.
  2. מצננים במשך 2-3 שעות ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגות טארט ופאי:

דילוג לתוכן