מה יותר כיף מאשר לפתוח את הבוקר עם כוס נס קפה לצד עוגיות מפנקות או פרוסת עוגה? לפניכם מדריך קצר להכנת נס קפה ביתי, קלאסי וטעים.
זמן הכנה: כ- 5 דק'
מצרכים:
- 1 כפית (גדושה) – אבקת קפה נמס / מגורען.
- 3/4 כוס – מים רותחים.
- 1/4 כוס – חלב.
- 1 כפית (או פחות, או יותר) – סוכר
אופן ההכנה:
- בכוס מאג מערבבים כפית של אבקת קפה נמס ביחד עם סוכר ורבע כוס מים רותחים.
- מוסיפים לכוס את החלב ומערבבים שוב.
- שופכים את יתרת המים החמים ומערבבים שוב.
תוספות מהנות מעל כוס הנס קפה:
- כדור גלידה בטעם וניל.
- דבש – מחליפים את כפית הסוכר בכפית דבש.
- קצפת (מדריך להכנת קצפת ביתית).
- תמצית וניל – מחליפים את כפית הסוכר ברבע כפית תמצית וניל.
- חלב קוקוס – מחליפים את החלב הרגיל בחלב קוקוס.
- שוקולד נמס – מחליפים את הסוכר ב 2-3 קוביות שוקולד נמס.
- תוספות של תבלינים – אגוז מוסקט, קינמון או הל – רצוי מעט מאוד, טעם התבלינים חזק.