לציפוי עוגה, לעוגיות ואפילו לפונדו – אם אתם מרבים לאפות, ואפילו אם לא, ככל הנראה נתקלתם לא פעם במתכון הדורש מכם שוקולד מומס. אבל לא כל מתכון מסביר בדיוק כיצד להמיס את השוקולד. בשביל זה אנחנו כאן עם המדריך המלא להמסת שוקולד! בכתבה תמצאו 4 שיטות מומלצות וטיפים חשובים להמסת שוקולד בדרך הנכונה.
מה השיטה המומלצת להמיס שוקולד?
קונדיטורים מקצועיים וגם החובבנים לא תמיד יסכימו על השיטה המומלצת ביותר להמסת שוקולד, אבל ישנם כמה כללים עליהם לא ניתן לערער:
- המסת שוקולד דורשת עדינות ואיטיות. כדי שהשוקולד ישמור על טעם טוב ויומס בדרך הטובה ביותר יש לעבוד באיטיות ותוך כדי בקרה, על זאת נרחיב בשיטות השונות.
- אין להמיס שוקולד ישירות על מחבת חמה. שוקולד הוא מצרך יקר וחשוב כמעט לכל עוגה, טעמו של שוקולד שרוף יכול בקלות להחריב כל קינוח. המסת שוקולד ישירות על מחבת חמה פשוט תגרום לו להישרף.
- כלים נקיים ויבשים הם חיוניים להמסת שוקולד מוצלחת. זיכרו – אפילו כמות קטנה של מים יכולה להרוס את השוקולד המומס היפה שלכם.
- את השוקולד אין להמיס בשלמותו. מלבד שבבי שוקולדצ'יפס, אם מדובר על חפיסת שוקולד יש לקצוץ אותה לחתיכות שוות.
4 טכניקות מומלצות להמסת שוקולד מוצלחת
אז, כמו שכבר אמרנו, קונדיטורים וחובבנים לא תמיד יסכימו על השיטה להמסת שוקולד, אך ישנן 4 שיטות מומלצות מהן תוכלו לבחור את העדיפה עליכם.
השיטה: המסת שוקולד על בן מארי
שיטת בן מארי היא בין השיטות המוכרות והמסורתיות ביותר בעולם האפייה. לשיטה זו יתרונות גם לאופה הביתי. מדובר בשיטה קלה וייעילה מאוד, סוג של אמבטיית מים, ששומרת על טמפרטורת השוקולד מאוזנת ומונעת טעם שרוף.
איך להמיס שוקולד בבן מארי?
- הניחו סיר עם 1-2 כוסות מים רותחים על להבה בינונית.
- מעל לסיר הניחו קערה חסינת אש ובתוכה קוביות שוקולד קצוצות.
- ערבבו באיטיות ולעתים תכופות עד שהשוקולד נמס כולו.
- הסירו את הקערה מעל לסיר ונגבו היטב את האדים.
כמה טיפים חשובים להמסת שוקולד בבן מארי:
- השתמשו במרית סיליקון לערבוב השוקולד.
- אל תתנו לקערה לגעת בתחתית הסיר.
- שימרו שמים לא ייכנסו לשוקולד המומס שלכם.
מומלץ! עוגת שוקולד- 27 מתכונים לעוגות מכל הסוגים
מתכון: כוסות שוקולד ממולאות בכל טוב.
עוד מדריכים מתוקים שאתם חייבים להכיר:
השיטה: המסת שוקולד במיקרוגל
אם שיטת הבן מארי נשמעת לכם מסובכת מידי, אל תתייאשו! ישנם הרבה מומחים שממיסים שוקולד במיקרוגל. היתרונות בשיטה זו – הרבה פחות בלגן ולכלוך וזו שיטה מעולה להמסת כמות קטנה של שוקולד.
איך להמיס שוקולד במיקרוגל?
- קוצצים את השוקולד לחתיכות שוות (עדיף קטנות).
- מכניסים את קערת השוקולד למיקרוגל ל-30 שניות בלבד.
- מוציאים ומערבבים היטב.
- מחזירים לעוד 30 שניות.
- ממשיכים כך בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס לחלוטים.
כמה טיפים חשובים להמסת שוקולד במיקרוגל:
- אין לכסות את הקערה.
- אין לחמם את השוקולד יותר מ-30 שניות בכל פעם כי הוא פשוט יישרף.
- אין לוותר על שלב הערבוב אחרי כל 30 שניות.
מתכון: עוגת שוקולד פשוטה במיקרוגל
השיטה: המסת שוקולד על גבי תנור או בעזרת מייבש שיער
במידה ואין לכם לא מיקרוגל ולא כיריים, אולי תופתעו לשמוע אבל עדיין תוכלו להמיס שוקולד! כל שעליכם לעשות הוא להיות יצירתיים. המסת שוקולד על גבי תנור אולי תיקח זמן מה, אבל בסוף תקבלו שוקולד מומס.
איך להמיס שוקולד מעל לתנור?
- קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת אש.
- מדליקים את התנור ומניחים את הקערה על גבי התנור.
- מערבבים מידי פעם עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
איך להמיס שוקולד בעזרת מייבש שיער?
- קוצצים את השוקולד באופן שווה וממקמים בקערה חסינת אש.
- מפעילים את מייבש השיער ומתחילים במרחק גדול מהקערה.
- מערבבים את השוקולד ומקרבים את מייבש השיער ככל שהשוקולד נמס יותר ויותר.
מתכון: חטיפי שוקולד וקורנפלקס קלים להכנה
השיטה: המסת שוקולד לציפוי עוגות
שוקולד לציפוי עוגות בדרך כלל מעורבב עם שמנת מתוקה. כדי שהשוקולד לא יתקשה חזרה ויהיה קשה מידי לאכילה, אבל גם להמסת שוקולד עם שמנת מתוקה ישנה טכניקה מומלצת.
איך להמיס שוקולד עם שמנת מתוקה לציפוי עוגה?
- לקערה חסינת אש מרוקנים גביע שמנת מתוקה ומכניסים למיקרוגל למשך דקה.
- מוציאים את השמנת מהמיקרוגל ולה מוסיפים את קוביות השוקולד.
- בעזרת מטרפה מערבבים בלי הפסקה עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מצפים את העוגה באופן שווה ומכניסים למקרר עד להתייצבות הציפוי.
כמה טיפים חשובים:
- חשוב לשים לב שמשמנת לא רותחת יתר על המידה במיקרוגל.
- לא לוותר על ערבוב ללא הפסקה של השוקולד עם השמנת.
- המינון המתאים לציפוי עוגה סטנדרטי הוא גביע שמנת מתוקה קטן + 200 גרם שוקולד.
מתכון: עוגת פרג בציפוי שוקולד