FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חצילים כבושים בסגנון איטלקי

מתכון נפלא לאוהבי חצילים. חציל כבוש בניחוח איטלקי עם אורגנו, שום וצ'ילי.  מכינים מראש, ממתינים יום והחציל מוכן!

מצרכים:

  • 3 חצילים מאורכים
  • 3 כפיות מלח
  • 5 כוסות מים
  • 3 כוסות חומץ בן יין לבן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות אורגנו טרי קצוץ דק
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1 פלפל צ'ילי חריף חתוך דק (אופציה)
  • שמן זית לכיסוי החצילים

הוראות הכנה:

  1. מכינים 3 צנצנות עם סגירה הרמטית (רצוי לעקר את הצנצנות)
  2. שוטפים ופורסים את החצילים לאורך לפרוסות של כ – 1 ס"מ.
  3. פורסים כל רצועה לחתיכות באורך של כ – 4 ס"מ (דומה לרצועות צ'יפס).
  4. מעבירים למסננת (או שתיים אם הכמות גדולה), מפזרים על כל חציל חתוך כפית מלח, מערבבים היטב ומניחים בצד להגיר נוזלים שעה לפחות ועד ללילה שלם (מניחים את המסננת מעל מגש על השיש, רצוי להניח גם משקולת מעל).
  5. לאחר שעה, מייבשים את החציל היטב ומניחים על נייר סופג (אין צורך לשטוף את החציל), לצמצום הנוזלים כמה שאפשר.
  6. בסיר גדול מביאים לרתיחה מים וחומץ יין לבן, מוסיפים את החצילים ומבשלים על אש בינונית – גבוהה כ – 5 דקות, עד שהחצילים מתרככים.
  7. מוציאים את החצילים בעזרת כף מחוררת, מעבירים למסננת ושוב סוחטים לחות עודפת. אפשר לסחוט בידיים ולהניח על מגבת מטבח לייבוש. מצננים היטב.
  8. בקערה גדולה מערבבים את כל יתר המרכיבים (חוץ מהשמן), מוסיפים את החצילים ומערבבים. אפשר לזלוף מעט שמן זית מעל. טועמים ומתקנים תיבול.

להכנת המנה:

  1. יוצקים בכל צנצנת מעט שמן זית בתחתית ומעבירים פנימה את החצילים.
  2. ממלאים 3/4 מגובה הצנצנת, דוחסים בעזרת כף את החצילים ושופכים מעל שמן כך שיכסה באופן מלא את החצילים.
  3. בודקים אחרי זמן מה שהשמן אכן מכסה את החצילים ואם לא, מוסיפים עוד שמן מעל.
  4. מניחים בצד למשך 24 שעות לפני ההגשה.
  5. ניתן לשמור את החצילים במזווה חשוך וקריר מספר חודשים. לאחר הפתיחה, חשוב להקפיד ולכסות לחלוטין את החצילים בשמן לפני הסגירה.
    בתאבון!

עוד מתכוני כבושים מעולים:

דילוג לתוכן