זהירות – ממכר! הלמינגטון הוא קינוח אוסטרלי של ריבועי עוגה בחושה טבולים בשוקולד וקוקוס. הקינוח עסיסי במיוחד וכל כך וטעים. היום תלמדו להכין עוגות למינגטון קטנות ומפנקות.
מתכון ללמינגטון
זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפייה: 30 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
לעוגה:
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר.
- 4 ביצים
- 1/2 כוס מיץ תפוזים או מים.
- 1 וחצי כוסות קמח.
- 1/2 שקית אבקת אפייה.
- 1 כף תמצית וניל.
- קורט מלח
לציפוי:
- 150 גרם שוקולד מריר.
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 100 גרם אבקת סוכר
- 3-4 כפות מים חמים
- 200 גרם קוקוס טחון
הוראות הכנה:
להכנת העוגה:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20*30 בנייר אפייה.
- מקציפים חמאה עם סוכר לקצף תפוח ואוורירי, מוסיפים בהדרגה ביצים, אחת אחרי השנייה ומקציפים בין לבין.
- מוסיפים תמצית וניל, מיץ תפוזים, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ – 30 דקות או עד שהקיסם שננעץ יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין וחותכים לקוביות בגודל 5*5 ס"מ או בגודל הרצוי לכם.
להכנת הציפוי:
- שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
- מחממים את השמנת והחלב במיקרוגל כדקה ושופכים על השוקולד. מניחים לנוח דקה.
- מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ואחיד ללא גושים.
אם הרוטב נראה סמיך מידי, מוסיפים 3-4 כפות מים רותחים.
להרכבת המנה:
- מניחים 1/3 מהקוקוס על צלחת רחבה ומוסיפים קוקוס בכל פעם שהכמות נגמרת או מחליפים אם נוצרים גושים בגלל רוטב השוקולד.
- בעזרת שני מזלגות טובלים קוביית עוגה בשוקולד מכל הצדדים, נותנים לרוטב לטפטף חזרה ומיד טובלים ועוטפים בקוקוס. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה או על רשת להתייצבות.
- ממשיכים כך עד שכל העוגיות מצופות.
- מעבירים למנג'טים ומגישים.
בתאבון!