FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

למינגטון • ריבועי עוגה בחושה טבולים בשוקולד

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
זהירות – ממכר! הלמינגטון הוא קינוח אוסטרלי של ריבועי עוגה בחושה טבולים בשוקולד וקוקוס. הקינוח עסיסי במיוחד וכל כך וטעים. היום תלמדו להכין עוגות למינגטון קטנות ומפנקות.

מתכון ללמינגטון

זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפייה: 30 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

לעוגה:

  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר.
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים או מים.
  • 1 וחצי כוסות קמח.
  • 1/2 שקית אבקת אפייה.
  • 1 כף תמצית וניל.
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 150 גרם שוקולד מריר.
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3-4 כפות מים חמים
  • 200 גרם קוקוס טחון

הוראות הכנה:

להכנת העוגה:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20*30 בנייר אפייה.
  2. מקציפים חמאה עם סוכר לקצף תפוח ואוורירי, מוסיפים בהדרגה ביצים, אחת אחרי השנייה ומקציפים בין לבין.
  3. מוסיפים תמצית וניל, מיץ תפוזים, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ – 30 דקות או עד שהקיסם שננעץ יוצא יבש.
  5. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין וחותכים לקוביות בגודל 5*5 ס"מ או בגודל הרצוי לכם.

להכנת הציפוי:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  2. מחממים את השמנת והחלב במיקרוגל כדקה ושופכים על השוקולד. מניחים לנוח דקה.
  3. מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ואחיד ללא גושים.
    אם הרוטב נראה סמיך מידי, מוסיפים 3-4 כפות מים רותחים.

להרכבת המנה:

  1. מניחים 1/3 מהקוקוס על צלחת רחבה ומוסיפים קוקוס בכל פעם שהכמות נגמרת או מחליפים אם נוצרים גושים בגלל רוטב השוקולד.
  2. בעזרת שני מזלגות טובלים קוביית עוגה בשוקולד מכל הצדדים, נותנים לרוטב לטפטף חזרה ומיד טובלים ועוטפים בקוקוס. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה או על רשת להתייצבות.
  3. ממשיכים כך עד שכל העוגיות מצופות.
  4. מעבירים למנג'טים ומגישים.
    בתאבון!

עוד קינוחי שוקולד מיוחדים:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email