FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

סלט פרוסות חצילים בתחמיץ פשוט וממכר

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
עוד דרך נפלאה ליהנות מחצילים – פרוסות חצילים בתחמיץ! לא תדעו כמה זה טעים עד שלא תנסו. שילוב מנצח של חציל מטוגן עם חומץ, לימון ותבלינים. למתכון בריא יותר וטעים לא פחות ניתן לאפות את החצילים בתנור.

מתכון לחצילים בתחמיץ

זמן הכנה: 30 דק' | זמן טיגון: 15 דק' | סה"כ: 45 דק'

מצרכים:

  • 2 חצילים ארוכים וצרים
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון

לתחמיץ:

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות חומץ
  • 1/3 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • קורט פלפל

הוראות הכנה:

להכנת החצילים:

  1. מסירים את קצוות החציל, משאירים את הקליפה וחותכים פרוסות עגולות בעובי של כ – 1 ס"מ.
  2. מעבירים למסננת, מפזרים מלח, מערבבים היטב ונותנים לחציל להגיר נוזלים עשרים דקות.
  3. מייבשים את החציל בנייר סופג.
  4. מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את החצילים כ-2 דקות מכל צד, עד שהם זהובים.
  5. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
  6. לגרסה האפויה: מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים מעט שמן מעל ואופים בחום 180 מעלות כ- 30 דקות, עד להזהבה.
  7. מערבבים בקערה את כל מרכיבי התחמיץ ומניחים בצד למספר דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מסדרים את פרוסות החצילים על גבי צלחת הגשה יפה, יוצקים מעל את התחמיץ, מכסים ומכניסים לקירור עד להגשה.
  9. בתאבון!

עוד מתכוני חצילים שאנחנו אוהבים:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email