FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק מיסו למתחילים • מתכון מעולה בקלי קלות

מרק המיסו הכל-כך פופולרי הוא מרק סופר בריא ומזין, מרק מחמם ומשביע שהוא ממש ארוחה מושלמת ביום קר. אם הייתם רוצים ללמוד להכין את המרק המופלא הזה בבית, אנחנו שמחים לבשר לכם שמדובר בהכנה פשוטה שדיי דומה להכנת כל מרק אחר. התכנסנו כאן היום כדי להביא לכם את המתכון המושלם למרק מיסו קליל שכל אחד יכול להכין בבית תוך פחות מ-20 דקות! בתאבון!

מתכון למרק מיסו קלאסי

זמן עבודה: 20 דקות | 3-4 מנות

מצרכים:

  • 3 כפות אצות וואקמה מיובשות
  • ליטר מים חמים
  • 3 כפות ממרח מיסו
  • כף רוטב סויה תמרי
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
  • כ-10 פטריות טריות מכל סוג שאוהבים – חצויות
  • רבע כרוב לבן חתוך לרצועות דקות כמו אטריות
  • חופן נבטים סינים, כמה שאוהבים
  • קוביית טופו שלמה, חתוכה לקוביות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • כף שמן שומשום

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בהשריית האצות – מניחים בקערה קטנה עם מים חמים שמכסים את האצות למשך 5 דקות או עד שהגיע הזמן להוסיף אותן למרק.
  2. בסיר המרק ממלאים ליטר מים ולהם מוסיפים מיסו ורוטב סויה, מביאים לרתיחה ומבשלים ביחד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הג'ינג'יר והצ'ילי ומבשלים כ-4 דקות.
  4. מוסיפים את הפטריות, הכרוב והנבטים ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  5. מנמיכים לאש נמוכה מאוד, מוסיפים את הטופו, הבצל הירוק והאצות המושרות (ללא מי ההשריה הנותרים) ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  6. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את שמן השומשום
    ערבוב אחרון והמרק מוכן!

*טיפ: מרק המיסו מעולה להגשה עם אטריות סובה או אורז מבושל, כל תהפכו את המרק למשביע במיוחד. ניתן גם להוסיף למרק ירקות נוספים כמו גזל, בצל סגול, לפת יפנית, צנונית ועלים ירוקים כמו תרד או בוק צ'וי.

עוד מנות קלאסיות מהמטבח האסייתי:

  1. עוף בקארי
  2. לחמניות באן
  3. סלט טופו
דילוג לתוכן