FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

חלביצה • ממתק נוגט, אגוזים ודבש מסורתי

אז מה זה חלביצה? החלביצה הוא ממתק נוגט מסורתי עשוי תערובת של חלבונים, דבש, סוכר ואגוזים. את החלביצה כולנו מכירים כממתק ילדות טעים במיוחד. תהליך ההכנה לא מאוד מסובך אך דורש הבנה, מומלץ לקרוא את כל המתכון פעם אחת ורק אז לגשת להכנת החלביצה.

מתכון לחלביצה

ציוד להכנת החלביצה:

  • סיר
  • מד-חום מטבח
  • מערבל חשמלי עם וו הקצפה
  • מרית
  • תבנית תנור + 2 ניירות אפייה
  • סכין חדה

מצרכים:

  • 2 חלבונים
  • 120 גרם דבש, 1/3 כוס
  • 120 גרם גלוקוזה, 1/3 כוס
  • 200 גרם סוכר, כוס 1
  • 60 מ"ל מים, 1/4 כוס
  • 150 גרם אגוזים קצוצים גס (כל סוג אגוזים שאוהבים, אפשר גם להשתמש בתערובת מוכנה)
  • 50 גרם קוביות קטנות של פירות יבשים מסוכרים (כל פרי יבש שאוהבים או תערובת)

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הביצים בקערת המערבל מבלי להקציף – פשוט להניח אותן בקערה.
  2. בסיר מחממים על להבה בינונית סוכר, גלוקוזה, דבש ומים. מביאים לרתיחה ומכניסים לסיר מד-חום, ממתינים שיגיע ל-145 מעלות (בינתיים ממשיכים במתכון).
  3. כשמד החום מגיע ל-130 מעלות מקציפים את הביצים שבמערבל המזון – הקצפה בקצב בינוני.
  4. כשמד החום מגיע ל-145 מעלות, מסירים את התערובת מהאש ושופכים אותה לאט לאט ותוך כדי בחישה לתוך הבלנדר עם הביצים שהקצפנו.
  5. לאחר שהוספנו את כל תערובת הדבש לביצים זה הזמן להרים את מהירות המערבל לגבוהה ולהמשיך בהקצפת התערובת במשך 7 דקות.
  6. מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים והפירות היבשים ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית.
  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים קלות. שופכים את תערובת החלביצה במרכז התבנית, כעת משטחים אותה בעזרת המרית כך שתכסה את כל שטח נייר האפייה.
  8. מעל לתערובת החלביצה מניחים נייר אפייה נוסף משומן ומעבירים למקרר למשך שעתיים ורבע.
  9. לאחר הקירור החלביצה מוכנה – כעת יש לחתוך אותה בעזרת סכין חדה לריבועים או מעוינים.
  10. לאחסון החלביצה יש לשמור בקופסה אטומה במקרר למשך כ-10 ימים ועד 20 ימים בהקפאה.
    בתאבון!

אוהבים חלביצה? בטוח תאהבו את המתוקים המסורתיים הבאים:

  1. ז'בן (זאבן) – מתכון לנוגט מרוקאי
  2. עוגיות קוקוס מרנג מרוקאיות
  3. איך מכינים מופלטה מרוקאית • מתכון מנצח
  4. ספינג' מרוקאי מושלמים לחנוכה • מתכון מנצח!
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *