FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

במיה ברוטב עגבניות בגרסה מהירה ומוצלחת

היום מפסיקים לפחד מבמיה ומכינים את התוספת המופלאה הזאת – במיה ברוטב עגבניות עסיסי שמכינים ממש בקלות! הסוד למנת במיה מנצחת הוא באופן ההכנה, קודם מטגנים קלות ורק לאחר מכן מוסיפים את הרוטב.

מתכון לבמיה ברוטב עבניות

זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 30 דק' | סה"כ: 45 דק'

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג במיה טרייה או שקית במיה קפואה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 1 גביע רסק עגבניות קטנות
  • 1 וחצי כוסות מים רותחים
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מיץ לימון סחוט טרי להגשה (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  1. אם משתמשים בבמיה טרייה, שוטפים את הבמיה ומייבשים היטב.
  2. חותכים בזהירות את הבמיה משני הצדדים, ממש בקצה, בלי לפצוע את הבמיה.
  3. מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים פנימה את הבמיה (טרייה או קפואה) ומטגנים כשתי דקות.
  5. מוסיפים שום כתוש, עגבניות חתוכות ורסק עגבניות ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים מים רותחים, פפריקה, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך והבמיה רכה במידה הרצויה לכם.
  8. טועמים ומתקנים תיבול.
  9. מעבירים לצלחת הגשה, סוחטים מיץ לימון מעל ומגישים לצד אורז לבן.
    בתאבון!

עוד תוספות בריאות עם ירקות:

דילוג לתוכן