היום מפסיקים לפחד מבמיה ומכינים את התוספת המופלאה הזאת – במיה ברוטב עגבניות עסיסי שמכינים ממש בקלות! הסוד למנת במיה מנצחת הוא באופן ההכנה, קודם מטגנים קלות ורק לאחר מכן מוסיפים את הרוטב.
מתכון לבמיה ברוטב עבניות
זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 30 דק' | סה"כ: 45 דק'
מצרכים:
- 1/2 ק"ג במיה טרייה או שקית במיה קפואה
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות
- 1 גביע רסק עגבניות קטנות
- 1 וחצי כוסות מים רותחים
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מיץ לימון סחוט טרי להגשה (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- אם משתמשים בבמיה טרייה, שוטפים את הבמיה ומייבשים היטב.
- חותכים בזהירות את הבמיה משני הצדדים, ממש בקצה, בלי לפצוע את הבמיה.
- מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל עד להזהבה.
- מוסיפים פנימה את הבמיה (טרייה או קפואה) ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים שום כתוש, עגבניות חתוכות ורסק עגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים רותחים, פפריקה, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך והבמיה רכה במידה הרצויה לכם.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה, סוחטים מיץ לימון מעל ומגישים לצד אורז לבן.
בתאבון!