FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות ריקוטה-קלמנטינה בזיגוג אבקת סוכר

עוגייה איטלקית קלאסית עם ריקוטה וקלמנטינה (או תפוזים למי שאוהב). גם הציפוי מיוחד ומשלב את הפרי עם אבקת סוכר. העוגיות רכות ונפלאות לאירוח או לרגע מתוק עם הקפה. ניתן להשתמש בכל פרי הדר שאוהבים.

מתכון לעוגיות ריקוטה הדרים

זמן הכנה: 20 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: 40 דק'

מצרכים:

לעוגיות:

  • 2 וחצי כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר
  • 120 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת קליפה של קלמנטינה (או תפוזים או לימון)
  • קורט מלח

לזיגוג:

  • 1/4 כוס מיץ קלמנטינה (או תפוזים או לימון)
  • 1 כפית גרידת קליפה של קלמנטינה (או תפוזים או לימון)
  • 3 כוסות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 160 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  2. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח יחד בקערה ומניחים בצד.
  3. מקציפים במיקסר ידני סוכר וחמאה כ – 2 דקות, עד לאיחוד.
  4. מוסיפים ביצה אחת אחרי השנייה ומקציפים בין לבין.
  5. מוסיפים גבינת ריקוטה, תמצית וניל וגרירת קלמנטינה (או תפוזים או לימון) ומערבבים לאיחוד.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שהבלילה מתאחדת ולא יותר. מתקבל בצק מעט דביק.
  7. בעזרת כף יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית האפייה, במרחק של כ – 2 ס"מ זה מזה.
  8. אופים במשך 20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין על רשת לפני הזיגוג.
  10. מכינים את הזיגוג: בקערה קטנה טורפים יחד את כל מרכיבי הזיגוג, עד שנוצר רוטב חלק.
  11. מחזיקים את העוגיות וטובלים את החלק העליון שלהן בזיגוג. הופכים ומחזירים לייבוש על הרשת.
  12. מצננים שעתיים לפחות לפני אחסון.
    בתאבון!

עוד קינוחי פרי הדר משגעים:

דילוג לתוכן