מנה משביעה וזריזה שיכולה לשמש כתוספת שוברת שגרה בכל ארוחה, או כארוחה בפני עצמה. גריסי הפנינה מתבשלים יחסית מהר ובשילוב עם הירקות הופכים למנה בריאה, עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים, ירקות ותבלינים. אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים.
מתכון לגריסי פנינה עם פטריות
זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 25 דקות | סה"כ 35 דקות
מצרכים:
- 200 גרם גריסי פנינה שטופים ומסוננים
- 1 כוס מרק או מים
- 1 בצל קצוץ
- 500 גרם פטריות חתוכות
- 1 גזר גדול חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 באק צ'וי חתוך לרצועות דקות
- 3 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה אדומה /חריפה
- 1 כפית תימין
הוראות הכנה:
- מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל כ – 3 דקות, עד להזהבה.
- מוסיפים את גריסי הפנינה והתבלינים ומערבבים.
- מוסיפים מרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ – 15 שעה, עד שהגריסים כמעט מוכנות. מוסיפים מים במידת הצורך.
- מוסיפים פטריות, גזר ופלפלים ומבשלים מספר דקות, עד לריכוך.
- לבסוף, מוסיפים באק צ'וי קצוץ, מערבבים ומבשלים דקה.
- טועמים, מתקנים את התיבול, מקשטים בעלי פטרוזיליה ומגישים.
- בתאבון!