FoodisGood

גריסי פנינה: איך מבשלים + 3 מתכונים מעולים

מה ההבדל בין גריסים רגילים לגריסי פנינה? אז בעצם, גריסי פנינה הם צורה מעובדת של הגריסים הרגילים, גריסי הפנינה עוברים תהליך של "ליטוש" הקליפה, מה שמסיר מהם את הקליפה לחלוטין

  • היתרונות: בישול גריסי פנינה קצר משמעותית מבישול גריסים רגילים (מה שהופך אותם מושלמים למרקים) וגם מרקם הגריסים נעים וחלק יותר (מתאים לילדים).
  • החסרונות: הסרת הקליפה משמעותה הסרתם של חלק מהחומרים המזינים החשובים שהיינו מקבלים אילו בחרנו בגריסים רגילים. בטוח תשמחו לקרוא על >> היתרונות הבריאותיים של הגריסים

אז איך מבשלים גריסי פנינה?

האמת שאין יותר קל מזה, גריסי הפנינה לא מצריכים השרייה כלל, אלא בישול זריז יעשה את העבודה.

  • דרך ראשונה: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. ממליחים את המים ומוסיפים 1.5 כוסות גריסי פנינה. מנמיכים להבה ומבשלים למשך חצי שעה (גריסי הפנינה יכפילו נפחם). מסננים, לא שוטפים ומשלבים בסלט.
  • דרך שנייה: כאשר המרק רותח ונמצא כחצי שעה לקראת סיום הבישול – זה הזמן להוסיף את גריסי הפנינה. פשוט מוסיפים כ- 3/4 כוס ישירות לסיר הרותח ומבשלים במרק עד לריכוך (20-30 דקות).

איך הם משתלבים במאכלים שונים?

המרקם של גריסי הפנינה חלק והם רכים יחסית, בשילוב עם העובדה שהם סופגים טעמים בצורה מצוינת ומתבשלים במהירות – הם בעצם הופכים מושלמים להכנת מרק גריסים ולשילוב במגוון מרקים, אבל לא רק – את גריסי הפנינה ניתן לשלב גם בסלטים, תבשילים, לטחון עם דייסה וכמובן לשלב בחמין.

3 מתכוני מרקים עם גריסי פנינה שכדאי להכיר:

מרק עוף עם גריסי פנינה

גריסי הפנינה מעולים לשדרוג כל מרק, בעיקר מרק עוף וירקות. הגריסים תורמים לתחושת שובע ולהסמכת המרק, מוסיפים טעם ומרקם מעולה.

על ידי FoodisGood

מרק בשר טלה וגריסי פנינה

מתכון מעולה למרק מפנק במיוחד עם בשר טלה, גריסי פנינה ומבחר רחב של ירקות. מרק מושלם לארוחת שבת מושקעת.

על ידי FoodisGood

מרק אפונה יבשה וגריסי פנינה

מרק הכי פשוט וקל להכנה עם אפונה יבשה, גריסי פנינה וירקות – מתכון בריא ומזין שכולם אוהבים!

על ידי FoodisGood

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן