מה ההבדל בין גריסים רגילים לגריסי פנינה? אז בעצם, גריסי פנינה הם צורה מעובדת של הגריסים הרגילים, גריסי הפנינה עוברים תהליך של "ליטוש" הקליפה, מה שמסיר מהם את הקליפה לחלוטין
- היתרונות: בישול גריסי פנינה קצר משמעותית מבישול גריסים רגילים (מה שהופך אותם מושלמים למרקים) וגם מרקם הגריסים נעים וחלק יותר (מתאים לילדים).
- החסרונות: הסרת הקליפה משמעותה הסרתם של חלק מהחומרים המזינים החשובים שהיינו מקבלים אילו בחרנו בגריסים רגילים. בטוח תשמחו לקרוא על >> היתרונות הבריאותיים של הגריסים
אז איך מבשלים גריסי פנינה?
האמת שאין יותר קל מזה, גריסי הפנינה לא מצריכים השרייה כלל, אלא בישול זריז יעשה את העבודה.
- דרך ראשונה: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. ממליחים את המים ומוסיפים 1.5 כוסות גריסי פנינה. מנמיכים להבה ומבשלים למשך חצי שעה (גריסי הפנינה יכפילו נפחם). מסננים, לא שוטפים ומשלבים בסלט.
- דרך שנייה: כאשר המרק רותח ונמצא כחצי שעה לקראת סיום הבישול – זה הזמן להוסיף את גריסי הפנינה. פשוט מוסיפים כ- 3/4 כוס ישירות לסיר הרותח ומבשלים במרק עד לריכוך (20-30 דקות).
איך הם משתלבים במאכלים שונים?
המרקם של גריסי הפנינה חלק והם רכים יחסית, בשילוב עם העובדה שהם סופגים טעמים בצורה מצוינת ומתבשלים במהירות – הם בעצם הופכים מושלמים להכנת מרק גריסים ולשילוב במגוון מרקים, אבל לא רק – את גריסי הפנינה ניתן לשלב גם בסלטים, תבשילים, לטחון עם דייסה וכמובן לשלב בחמין.
3 מתכוני מרקים עם גריסי פנינה שכדאי להכיר:
מרק עוף עם גריסי פנינה
גריסי הפנינה מעולים לשדרוג כל מרק, בעיקר מרק עוף וירקות. הגריסים תורמים לתחושת שובע ולהסמכת המרק, מוסיפים טעם ומרקם מעולה.
על ידי FoodisGood
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
- 5 סועדים
מרק בשר טלה וגריסי פנינה
מתכון מעולה למרק מפנק במיוחד עם בשר טלה, גריסי פנינה ומבחר רחב של ירקות. מרק מושלם לארוחת שבת מושקעת.
על ידי FoodisGood
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 20 דקות
- סיר מרק גדול
מרק אפונה יבשה וגריסי פנינה
מרק הכי פשוט וקל להכנה עם אפונה יבשה, גריסי פנינה וירקות – מתכון בריא ומזין שכולם אוהבים!
על ידי FoodisGood
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
- סיר מרק 4 ליטר