מרק בשר טלה וגריסי פנינה
על ידי Jannette Edri Alon בשר, מרקים
מתכון מעולה למרק מפנק במיוחד עם בשר טלה, גריסי פנינה ומבחר רחב של ירקות. מרק מושלם לארוחת שבת מושקעת.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 20 דקות
20 דקות
2 שעות
2 שעות 20 דקות
- סיר מרק גדול
מצרכים למתכון
נתח בשר טלה חתך לקוביות
2 בצלים גדולים קצוצים
2 גבעולי כרפס
גמבה קצוצה
4 עגבניות קצוצות
3 גזרים חתוכים לפרוסות
צרור כוסברה מחולק ל-2
1.5 כוסות גריסי פנינה
מלח
א. מרק עוף בשרית
כורכום
פלפל שחור
2 גבעולי טימין
הוראות הכנה
בסיר עמוק נטגן את הבצלים הקצוצים עד לשקיפות, נוסיף את הבשר ונטגן אותו מכל הצדדים עד להשחמה.
נוסיף לסיר כרפס, גמבה, עגבניות, גזר וחצי צרור כוסברה קצוצה, נערבב ונטגן כדקה.
נוסיף מים רותחים עד כ- 3/4 גובה הסיר, נביא לרתיחה, ננמיך ללהבה בינונית ונבשל עד לריכוך הבשר לגמרי.
לאחר שבשר הטלה התרכך נוסיף לסיר גריסי פנינה ותבלינים. נבשל עד לריכוך הגריסים.
לקראת סיום הבישול נוסיף לסיר חצי צרור פטרוזיליה ו-2 גבעולי טימין.
נבשל עוד מספר דקות ונסגור את האש.