FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת גבינה פקאן עם רוטב קרמל תפוחי עץ

עוגת גבינה עשירה בזיגוג קרמל מיוחד. הזיגוג מעל, במיוחד אם הוא מלוח, משדרג את העוגה והופך אותה לקינוח שלא ניתן לעמוד בפניו! לתוצאות מושלמות רצוי להשאיר את העוגה לילה שלם במקרר לפני ההגשה.

זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפייה: שעה ורבע | סה"כ: שעה ו-45 דק'

מצרכים:

לבסיס העוגה:

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 75 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

למילוי הגבינה:

  • 250 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 4 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע שמנת חמוצה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 כפית תמצית וניל

לקרמל תפוחים:

  • 2 תפוחי עץ מזן שאוהבים
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס מים
  • 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית מלח (לקרמל מלוח)
  • 3/4 כוס פקאנים קצוצים גס
  • 1/2 כפית קינמון

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ומשמנים תבנית פאי נשלפת 22-24 ס"מ.

להכנת תחתית העוגה:

  1. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים במרקם חולי.
  2. מוסיפים חמאה מומסת, סוכר וקינמון ומערבבים עד לאיחוד.
  3. משטחים בתבנית האפייה ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות.
  4. אופים כ – 10 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומצננים 10 דקות לפחות.

בזמן שהבסיס בתנור מכינים את המילוי:

  1. בקערת מיקסר מקציפים גבינת שמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם ומערבבים היטב לאחר כל תוספת. מנקים את שולי הקערה בעזרת מרית ומקציפים עד לקבלת בלילה חלקה.
  3. יוצקים את הבלילה על בסיס העוגה שהתקררה בינתיים.
  4. מניחים בתחתית התנור מגש עם מים כדי ליצור אדים בתנור ומכניסים את העוגה למרכז התנור.
  5. אופים במשך 60 דקות. העוגה מוכנה כשהיא מזהיבה מעט, הקצוות מוצקים ומרכז העוגה רוטט מעט.
  6. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה מבלי לפתוח את התנור למשך שעה.
  7. מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 6 שעות או לילה שלם.

להכנת קרמל תפוחים:

  1. לקראת הגשת העוגה, מכינים את הקרמל: מקלפים את התפוחים, חוצים לשניים, מרוקנים את הליבה ופרוסים לפרוסות דקות.
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים אגוזי פקאן וקינמון ומערבבים בעדינות ומניחים בצד.
  3. מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל כ – 30 שניות.
  4. מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים סוכר ומים ומערבבים מידי פעם בכף עץ, עד שהסוכר נמס ברובו.
  5. מבשלים 2-3 דקות, עד שהסוכר מקבל צבע ענברי.
  6. יוצקים בזהירות שמנת מתוקה ומערבבים בזריזות.
  7. מוסיפים חמאה ומלח (לקרמל מלוח) ומערבבים לתערובת אחידה.
  8. מוסיפים לקרמל את תערובת התפוחים והאגוזים ומנערים את המחבת בעדינות.
  9. ממשיכים לבשל בבעבוע קל, כ – 5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט ומתקבל קרמל חלק בסמיכות הרצויה.
  10. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר. (אם הקרמל מתקשה, מחממים אותו 30 שניות במיקרוגל).

להגשת העוגה:

  1. מוציאים את העוגה מהמקרר ומעבירים לצלחת הגשה.
  2. יוצקים מעל את הקרמל עם התפוחים ומפזרים בצורה יפה.
  3. מוסיפים אגוזי מלך קצוצים ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגות גבינה מיוחדות שכדאי לנסות:

דילוג לתוכן