מתכון נפלא לעגבניות כבושות, מכינים מזן קטן ועסיסי והרי לכם מנת פתיחה שהולכת נפלא עם כל ארוחה. ההכנה פשוטה וההמתנה בהחלט שווה את המאמץ.
מתכון לעגבניות כבושות
מצרכים:
- 1 ק"ג עגבניות מוצקות (כ – 10 יחידות תמר למשל)
- 2 כוסות מים או יותר, לפי גודל הצנצנת
- 2 כפות חומץ
- 3 כפיות גדושות מלח גס (אטלנטי או רגיל)
- שיני שום קלופות מ – 1 ראש שום
- 2 גבעולי סלרי עם העלים חתוך
- 2 עלי דפנה
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך לאורך (אופציונלי)
- 1/2 צרור שמיר
- תבלינים לפי הטעם: זרעי כוסברה / חרדל / פלפל אנגלי
הוראות הכנה:
- שוטפים ומעקרים צנצנת גדולה שתכיל את כל העגבניות.
- שוטפים את העגבניות וחורצים איקס קטן בתחתית.
- מניחים בתחתית הצנצנת כחצי מכמות העגבניות.
- מפזרים מעל חצי מכמות השום, פלפל חריף, סלרי ועלה דפנה.
- חוזרים על הפעולה ומוודאים שנשאר קצת רווח מעל.
- מערבבים מים, חומץ ומלח גס ושופכים פנימה. מוודאים שהמים מכסים את כל העגבניות.
- מוסיפים שמיר ואת כל התבלינים שבחרתם, סוגרים והופכים לערבוב.
- מניחים על אדן החלון ל- 3 ימים, פעם ביום הופכים את הצנצנת.
- לאחר מכן מעבירים למקרר למספר ימים להשלמת הכבישה.
- העגבניות יישמרו בצנצנת במקרר אחרי הפתיחה עד חודש.
בתאבון!