FoodisGood

סלט עגבניות כבושות עם שום ותבלינים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מתכון נפלא לעגבניות כבושות, מכינים מזן קטן ועסיסי והרי לכם מנת פתיחה שהולכת נפלא עם כל ארוחה. ההכנה פשוטה וההמתנה בהחלט שווה את המאמץ.

מתכון לעגבניות כבושות

מצרכים:

  • 1 ק"ג עגבניות מוצקות (כ – 10 יחידות תמר למשל)
  • 2 כוסות מים או יותר, לפי גודל הצנצנת
  • 2 כפות חומץ
  • 3 כפיות גדושות מלח גס (אטלנטי או רגיל)
  • שיני שום קלופות מ – 1 ראש שום
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים חתוך
  • 2 עלי דפנה
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך לאורך (אופציונלי)
  • 1/2 צרור שמיר
  • תבלינים לפי הטעם: זרעי כוסברה / חרדל / פלפל אנגלי

הוראות הכנה:

  1. שוטפים ומעקרים צנצנת גדולה שתכיל את כל העגבניות.
  2. שוטפים את העגבניות וחורצים איקס קטן בתחתית.
  3. מניחים בתחתית הצנצנת כחצי מכמות העגבניות.
  4. מפזרים מעל חצי מכמות השום, פלפל חריף, סלרי ועלה דפנה.
  5. חוזרים על הפעולה ומוודאים שנשאר קצת רווח מעל.
  6. מערבבים מים, חומץ ומלח גס ושופכים פנימה. מוודאים שהמים מכסים את כל העגבניות.
  7. מוסיפים שמיר ואת כל התבלינים שבחרתם, סוגרים והופכים לערבוב.
  8. מניחים על אדן החלון ל- 3 ימים, פעם ביום הופכים את הצנצנת.
  9. לאחר מכן מעבירים למקרר למספר ימים להשלמת הכבישה.
  10. העגבניות יישמרו בצנצנת במקרר אחרי הפתיחה עד חודש.
    בתאבון!

עוד מתכוני כבושים מומלצים:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email