FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

עוגת קטיפה אדומה • מתכון מפורט (שלב אחר שלב)

רד וולווט, עוגת הקטיפה האדומה, היא בהחלט המלכה של כל עוגות השכבות. בעלת נוכחות מרשימה בזכות הצבע האדום ובמרקם רך ועסיסי. מושלמת ליום האהבה ולכל השנה! מתכון מפורט, שלב אחד שלב, להכנת עוגת קטיפה אדומה מושלמת.

מתכון לעוגת קטיפה אדומה

זמן הכנה: 50 דק' | זמן אפייה: 40 דק' | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח לבן או קמח עוגה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 120 גרם חמאה ללא מלח
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 5 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 1 כוס ריויון
  • 1 כפית חומץ
  • 3 כפות צבע מאכל אדום נוזלי או 1 כף צבע מאכל ג'ל אדום

לקרם:

  • 450 גרם גבינת שמנת 25% לפחות
  • 180 גרם חמאה ללא מלח
  • 500 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח

*כל מצרכי העוגה צריכים להיות בטמפרטורת החדר.

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות, מרפדים שתי תבניות בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הבסיס והדפנות.

להכנת העוגה:

  1. מנפים לקערה קמח, סודה לשתייה, קקאו ומלח, מערבבים ומניחים בצד.
  2. מערבבים בקערת מיקסר חמאה וסוכר במהירות בינונית עד לאיחוד.
  3. מוסיפים ביצה אחת אחר השנייה, עד לשילוב.
  4. מוסיפים שמן, תמצית ווניל, רויון וחומץ ומקציפים במהירות גבוהה במשך 2 דקות.
  5. מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שהכל מתערבב היטב.
  6. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים עד שהכל מתאחד ואין גושים.
  7. מוסיפים צבע מאכל, כף בכל פעם ומערבבים.
  8. מוסיפים קצת בכל פעם, עד שמתקבל הצבע הרצוי.
  9. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות האפייה ואופים במשך 30-35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  10. מוציאים את העוגות מהתנור ומצננים לחלוטין, תחילה בתבנית ולאחר 10 דקות, על גבי רשת אפייה.
  11. העוגה צריכה להיות קרה לחלוטין לפני ההרכבה.

להכנת הקרם:

  1. מקציפים גבינת שמנת וחמאה במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מוסיפים אבקת סוכר, תמצית ווניל ומלח ומקציפים במשך 3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית לחלוטין.
  3. מתקבל קרם רך ואחיד.

להרכבת העוגה:

  1. מיישרים את שתי העוגות בעזרת סכין משונן. את החלק העליון שחתכנו מפוררים, מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה יפה, מניחים מעל קצת יותר מ – 1/3 מהקרם, מניחים את שכבת העוגה השנייה, מניחים מעליה 1/3 מכמות הקרם.
  3. מורחים בעדינות קרם גם מסביב לעוגה.
  4. מעבירים קרם לשקית זילוף ומזלפים מעל.
  5. מפזרים גם את הפירורים ששמרנו בצד.
  6. מכסים במכסה מתאים ומעבירים לקירור של שעה לפחות לפני ההגשה.
    בתאבון!

עוד קינוחים מושלמים ליום האהבה:

חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *