כשרוצים לפנק ולהתפנק – עוגיות במרקם וטעם מיוחד על בסיס גבינה ריקוטה עם שבבי שוקולד צ'יפס. אפשר לשדרג עם תוספות של שקדים או אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס לבן ועוד..
זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 15 דק' | סה"כ: 30 דק'
מצרכים:
- 2 כוסות קמח
- 3/4 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 120 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 1 וחצי כפיות תמצית וניל
- 1 גביע גבינת ריקוטה
- 1 וחצי כוסות שוקולד צ'יפס שאוהבים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח בקערה ומערבבים מעט.
- בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
- מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים ריקוטה ומערבבים. מנמיכים למהירות הקצפה נמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד לאיחוד.
- מקפלים פנימה את שבבי השוקולד ומערבבים בעדינות.
- בעזרת כף לוקחים מעט מהבצק ויוצרים עוגיות. מניחים על התבנית ומשטחים קלות. משאירים מרווח בין העוגיות ובמידת הצורך, משתמשים בשתי תבניות.
- אופים במשך 10-12 דקות, או עד שבסיס העוגיות משחים מעט.
- מוציאים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
- מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
בתאבון!