העוגיות הקלאסיות שכולנו אוהבים, בגרסה לימונית משודרגת עם חמאה, וניל ועוד דברים טובים. העוגיות סופר נימוחות, ריחניות בטירוף וכל-כך טעימות.
מתכון לעוגיות לימון רעידת-אדמה
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 15 דק' | סה"כ: 25 דק'
מצרכים:
(ל-24 עוגיות)
- 2 ורבע כוסות קמח לבן
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית קליפת לימון
- קורט מלח
- אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח יחד בקערה ומניחים בצד.
- מקציפים במיקסר ידני סוכר וחמאה כ – 2 דקות.
- מוסיפים ביצה, תמצית וניל, מיץ וגרידת לימון ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שהבלילה מתאחדת ולא יותר. מתקבל בצק מעט דביק.
- בעזרת כף יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית האפייה, במרחק של כ – 2 ס"מ זה מזה.
- אופים במשך 12-14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
- מניחים להתקרר מעט, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
בתאבון!