FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות רעידת אדמה מיוחדות בגרסה לימונית

העוגיות הקלאסיות שכולנו אוהבים, בגרסה לימונית משודרגת עם חמאה, וניל ועוד דברים טובים. העוגיות סופר נימוחות, ריחניות בטירוף וכל-כך טעימות.

מתכון לעוגיות לימון רעידת-אדמה

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 15 דק' | סה"כ: 25 דק'

מצרכים:

(ל-24 עוגיות)

  • 2 ורבע כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית קליפת לימון
  • קורט מלח
  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח יחד בקערה ומניחים בצד.
  3. מקציפים במיקסר ידני סוכר וחמאה כ – 2 דקות.
  4. מוסיפים ביצה, תמצית וניל, מיץ וגרידת לימון ומערבבים לאיחוד.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שהבלילה מתאחדת ולא יותר. מתקבל בצק מעט דביק.
  6. בעזרת כף יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית האפייה, במרחק של כ – 2 ס"מ זה מזה.
  7. אופים במשך 12-14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
  8. מניחים להתקרר מעט, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
    בתאבון!

עוד דרכים להכין עוגיות רעידת אדמה:

דילוג לתוכן