התרד הוא לגמרי הכוכב של המנה הזו ובשילוב בצלי שאלוט, אגוז מוסקט וגבינות במרקמים שונים הגראטן הזה הוא מנה מדהימה שצריכה רק באגט טרי לצידה.
זמן עבודה: 10 דקות
מצרכים:
- 50 גרם לא מלוחה ועוד קצת לשימון התבנית.
- שן שום חצויה
- 5 בצלי שאלוט פרוסים דק
- חבילת תרד קפוא מופשר
- 200 גרם גבינת שמנת טבעית
- כוס שמנת מתוקה
- כוס חלב 3%
- כוס גבינה מגוררת – מוצרלה / צהובה
- כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- משמנים תבנית מלבנית בינונית בחמאה היטב ומשפשפים את חצאי השום על גבי תחתית התבנית. זורקים את השום.
- מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית ובה ממיסים את החמאה. מוסיפים את השאלוט ומטגנים כ-5 דקות, מוציאים לצינון בטמפרטורת החדר.
- סוחטים את התרד מנוזלים ומערבבים בקערה יחד עם שאר מצרכי המתכון, כולל בצלי השאלוט המטוגנים.
- משטחים את תערובת התרד והגבינות בתבנית המשומנת ואופים בתנור החם, ללא כיסוי, למשך 25 דקות, עד שהגבינה מבעבעת ונמסה כולה.
- מגישים לצד פרוסות באגט טרי ונהנים.