FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

גראטן תרד מוקרם בתנור בתיבול עשיר ומיוחד

התרד הוא לגמרי הכוכב של המנה הזו ובשילוב בצלי שאלוט, אגוז מוסקט וגבינות במרקמים שונים הגראטן הזה הוא מנה מדהימה שצריכה רק באגט טרי לצידה.

זמן עבודה: 10 דקות

מצרכים:

  • 50 גרם לא מלוחה ועוד קצת לשימון התבנית.
  • שן שום חצויה
  • 5 בצלי שאלוט פרוסים דק
  • חבילת תרד קפוא מופשר
  • 200 גרם גבינת שמנת טבעית
  • כוס שמנת מתוקה
  • כוס חלב 3%
  • כוס גבינה מגוררת – מוצרלה / צהובה
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. משמנים תבנית מלבנית בינונית בחמאה היטב ומשפשפים את חצאי השום על גבי תחתית התבנית. זורקים את השום.
  3. מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית ובה ממיסים את החמאה. מוסיפים את השאלוט ומטגנים כ-5 דקות, מוציאים לצינון בטמפרטורת החדר.
  4. סוחטים את התרד מנוזלים ומערבבים בקערה יחד עם שאר מצרכי המתכון, כולל בצלי השאלוט המטוגנים.
  5. משטחים את תערובת התרד והגבינות בתבנית המשומנת ואופים בתנור החם, ללא כיסוי, למשך 25 דקות, עד שהגבינה מבעבעת ונמסה כולה.
  6. מגישים לצד פרוסות באגט טרי ונהנים.

עוד מתכונים מוקרמים משגעים:

דילוג לתוכן