עוגה מיוחדת שמכינים עם בלילת קרמל ושמנת מתוקה ביתית שנותנת לעוגה טעם, ניחוח ועסיסיות מדהימים! אם אתם אוהבים קינוחי קרמל – אתם פשוט חייבים לנסות את העוגה הזאת!
מתכון לעוגת קרמל בחושה
זמן עבודה: 15 דקות
תבנית: קוגלהוף חור 24 ס"מ (מתאים גם לתבנית עגולה גבוהה 24 ס"מ)
מצרכים:
לבלילת קרמל:
- 1 כוס סוכר חום
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 30 גרם חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
לעוגה:
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 4 ביצים גדולות
- 2 וחצי כוסות קמח לבן
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- 1/2 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון (אופציה)
הוראות הכנה:
הכנת הקרמל:
- בסיר גדול על להבה בינונית מחממים את כל מרכיבי הקרמל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב, כ – 6 דקות, עד שהסוכר נמס לחלוטין ונוצר רוטב סמיך.
- מכבים את האש ומניחים להתקרר.
הכנת העוגה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים תבנית קוגלהוף 24 בחמאה ומפזרים מעט סוכר חום מעל.
- בקערת מיקסר מקציפים במהירות בינונית חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, תוך כדי הקצפה.
- מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את קרם הקרמל שהצטנן לגמרי.
- מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקינמון ומעבדים, מוסיפים חלב בהדרגה ומעבדים רק עד לאיחוד.
- מעבירים לתבנית האפייה, מיישרים ואופים 45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.