FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת קרמל בחושה (מושקעת ומומלצת לשבת)

עוגה מיוחדת שמכינים עם בלילת קרמל ושמנת מתוקה ביתית שנותנת לעוגה טעם, ניחוח ועסיסיות מדהימים! אם אתם אוהבים קינוחי קרמל – אתם פשוט חייבים לנסות את העוגה הזאת!

מתכון לעוגת קרמל בחושה

זמן עבודה: 15 דקות
תבנית: קוגלהוף חור 24 ס"מ (מתאים גם לתבנית עגולה גבוהה 24 ס"מ)

מצרכים:

לבלילת קרמל:

  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

לעוגה:

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון (אופציה)

הוראות הכנה:

הכנת הקרמל:

  1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים את כל מרכיבי הקרמל ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב, כ – 6 דקות, עד שהסוכר נמס לחלוטין ונוצר רוטב סמיך.
  3. מכבים את האש ומניחים להתקרר.

הכנת העוגה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים תבנית קוגלהוף 24 בחמאה ומפזרים מעט סוכר חום מעל.
  2. בקערת מיקסר מקציפים במהירות בינונית חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, תוך כדי הקצפה.
  4. מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את קרם הקרמל שהצטנן לגמרי.
  5. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקינמון ומעבדים, מוסיפים חלב בהדרגה ומעבדים רק עד לאיחוד.
  6. מעבירים לתבנית האפייה, מיישרים ואופים 45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.

עוד מתכוני קרמל נפלאים:

  1. פלאן • מתכון לעוגת קרם קרמל מרשימה ונוסטלגית
  2. עוגת גבינה קרמל מלוח חגיגית ומרשימה
  3. טארט אגוזים וקרמל • קינוח עשיר ומושקע
דילוג לתוכן