FoodisGood

אורז לסושי: מתכון לאורז דביק להכנת סושי

אם חיפשתם דרך מקורית להעביר את ארוחת הערב או סתם לפנק כמה חברים שקפצו לבקר, בהחלט כדאי ללכת על סושי – הוא קטן, משביע וניתן למילוי לפי בחירה אישית.

מתכון: אורז דביק לסושי

בבסיסו של סושי טוב תמיד תמצאו אורז טוב. אורז עגול שמותאם בדיוק לאופן הכנתו המדויק של הסושי. אורז לבן פשוט או אורז מלא לא יתאימו להכנת הסושי והוא פשוט יתפרק. לכן, נורא חשוב להכין את האורז הנכון מראש, כדי שנוכל ליהנות מסושי מעולה בהמשך.

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז עגול לסושי
  • 3 כוסות מים
  • ½ כוס חומץ אורז
  • 1 כף שמן צמחי
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
  1. מסננים את האורז ושוטפים במים 2-3 פעמים, עד לקבלת מים שקופים.
  2. מחממים 3 כוסות מים בסיר קטן-בינוני, מביאים לרתיחה ומוסיפים את האורז.
  3. מנמיכים מעט את האש, מכסים במכסה ומבשלים ל-20 דקות.
  4. כעת מכבים את האש ובודקים שהאורז התרכך והמים נספגו. במידה והכל מוכן מצננים על השיש עד שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר.
  5. מערבבים חומץ עם שמן, סוכר ומלח בסיר קטן נפרד.
  6. מחממים על אש בינונית עד שהסוכר מתמוסס.
  7. מצננים מעט ומוסיפים לסיר האורז תוך כדי ערבוב, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
  8. כעת האורז שלכם דביק ומוכן לתחילת העבודה.

רוצים להכין סושי ביתי? אל תפספסו:

טיפים חשובים לאורז סושי מוצלח

האורז: חשוב לציין שהאורז עצמו צריך להיות בצורתו העגולה. אז כשאתם מחפשים בסופר בין מדפי האורז, בחרו באורז עגול שכתוב עליו בבירור אורז לסושי.

הכמות: אם החלטתם לפנק עם כמות גדולה של סושי, הכינו מראש את כמות האורז הרצויה. כוס אחת של אורז תספיק ל-3 רולים. אז אם הזמנתם חמישה חברים טובים הביתה, כדאי להכין כמות מתאימה של אורז.

אחסון: באורז שמוכן במיוחד לסושי כדאי להשתמש עוד באותו הרגע. אין טעם להכין את האורז אם אינכם מעוניינים להשתמש בו באותו היום, מהסיבה הפשוטה שהאורז לא יחזיק מעמד יותר משעתיים במקרר.

  • במידה והכנתם כמות גדולה של אורז ובכל זאת נאלצתם לחכות, כסו את האורז במטלית לחה או מגבת מטבח לחה על מנת לשמור על הרטיבות והדביקות של האורז.

שדרוג: לאחר שעשיתם את כל ההכנות, אל תשכחו להכין טמפורה, היא תשפר פלאים כל רול. הנה מדריך מעולה להכנת טמפורה ביתי כמו שצריך, למדריך: מתכון לטמפורה ביתי.

לארוחה אסייתית מושלמת:
6 דברים שצריך לדעת כדי לשפר כל מאפה

זה קורה לנו לפעמים, אנחנו בוחרים בדרך הקלה והקצרה ומצליחים להרוס את המאפים שלנו ולבזבז מצרכים יקרים. הנה 6 עקרונות חשובים אחריהם אתם צריכים לעקוב כדי לשפר את המאפים שלכם.

עוגת תפוזים: 9 מתכונים שונים ומעניינים

עוגת תפוזים בחושה מתאימה לכל מצב, אבל יש עוד גרסאות לא פחות מוצלחות. באוסף הבא: 9 מתכונים לעוגות תפוזים שונות כולל עוגת תפוזים פרווה, ללא גלוטן, עוגת שיש ועוד..

פיצה בשר מהירה על טורטיה

אפשר לקרוא למאפה הזה לחמעג'ון לעצלנים, אבל זה לא משנה איך תקראו לו – הוא הולך להיכנס לתפריט השבועי שלכם בוודאות.

12 לחמים ומאפים שניתן להכין על המחבת

12 מתכונים מעולים ומיוחדים ללחמים ומאפים, מתוקים או מלוחים שניתן להכין על מחבת: פיצה, לאפה, פיתות, לחוח, קאדה ועוד מגוון לחמים טעימים וקלים להכנה. אז אם חשקה נפשכם בלחם או מאפה לארוחת בוקר או ערב מושקעת, הכתבה הזאת בדיוק בשבילכם!

קיש פטריות בריא מקמח מלא

מאפה בריא ונהדר לארוחת בוקר שבת וגם לאירוח חלבי – קיש מקמח מלא במילוי מיקס פטריות ושמנת 15%. קיש טעים ובריא, משלב צבעים וטעמים משגעים! מגישים לצד גבינות וסלט ירקות טרי.

דילוג לתוכן