FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות וופל הולנדיות במילוי קרמל (שטרופוואפל)

מתכון לוופלים הולנדיים דקים ופריכים במילוי של סירופ קרמל משגע. מתכון קל ופשוט לעוגיות ממכרות. עדיף להכין את העוגיות עם מכשיר וופל בלגי ביתי, אם אין, גם טוסטר לחיצה יעשה את העבודה.

מתכון לעוגיות שטרופוואפל הולנדיות

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 20 דק' | סה"כ: 40 דק'

מצרכים:

לוופלים:

  • 3 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1 וחצי כפות שמרים יבשים
  • 240 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חלב פושר

לסירופ:

  • 1 וחצי כוסות סוכר חום
  • 6 כפות סירופ סוכר או סירופ מייפל
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית קינמון

הוראות הכנה:

להכנת הבצק:

  1. ממיסים את השמרים בחלב הפושר בקערה המיקסר כ – 5 דקות.
  2. מוסיפים סוכר, חמאה, ביצה ומערבבים.
  3. מוסיפים קמח ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. במידה והבצק לא מתאחד, מעבירים למשטח מקומח קלות ולשים עד לאיחוד.
  4. מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח למשך 45 דקות.

בזמן שהבצק תופח מכינים את הסירופ:

  1. מחממים במחבת חמאה, סוכר חום, סירופ מייפל וקינמון.
  2. מערבבים ומבשלים על אש בינונית, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סמיך.
  3. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

להכנת העוגיות:

  1. לשים מעט את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר של כ – 4 ס"מ.
  2. משמנים מכשיר להכנת וופל בלגי.
  3. משטחים את כדורי הבצק בתוך המכשיר ואופים במשך כדקה או עד שהעוגייה זהובה ולא עולים אדים מהמכשיר.
  4. במידה ואין לכם מכשיר להכנת וופל ניתן להשתמש בטוסטר לחיצה ביתי.
  5. מוציאים בזהירות את הוופל ובעזרת סכין חדה מיישרים את הקצוות (או שמשתמשים ברינג בגודל המתאים)
  6. חוצים כל וופל לשתי פרוסות דקות, מורחים על עיגול אחד מהסירופ וסוגרים עם החצי השני.
  7. מעבירים לצלחת ומגישים! מומלץ לאכול את הוופלים חמימים.
  8. לגרסה הפשוטה מכינים את הוופל ומורחים את הסירופ מעל ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגיות מיוחדות שכדאי לנסות:

דילוג לתוכן