שעועית לבנה: איך מבשלים + מתכונים מעולים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מכל סוגי השעועית הקיימים, שעועית לבנה היא המפורסמת ביותר, מאחר והיא נוחה לבישול וניתן להכין איתה סוגים שונים של מאכלים ומנות טעימות במיוחד. חשוב לדעת שהיא לא רק טעימה וקלה להכנה, אלא מלאה בערכים תזונתיים רבים כגון חלבון, ברזל, וויטמינים מקבוצת B והכי חשוב, השעועית הלבנה עשירה בסיבים תזונתיים!

אז איך מבשלים שעועית לבנה?

נתחיל מהבסיס ואז נתקדם למתכונים אהובים שבחרנו עבורכם בקפידה. אז איך מכינים שעועית לבנה?

  1. תחילה שוטפים את השעועית היטב ומשרים בקערה מלאה במים, למשך 12 שעות. רצוי להחליף את מי ההשריה כל כמה שעות (3-4 שעות לערך).
  2. לאחר ההשריה, מסננים את השעועית ומעבירים לסיר עמוק, מלא במים.
  3. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על להבה בינונית למשך שעה וחצי, עד להתרככות השעועית.
  4. ברגע שהשעועית מוכנה ניתן לסנן ולאחסן במקרר למשך כשבוע, או במקפיא למשך תקופה ארוכה יותר.
  • טיפ: חשוב לא להמליח את השעועית בזמן הבישול, מאחר ומלח מעכב את תהליך בישול הקטניות.
  • עוד סוגי שעועית שכדאי להכיר: שעועית ירוקה | שעועית אדומה

מתכונים מומלצים להכנה עם שעועית לבנה

עכשיו שיש לנו שעועית מוכנה, אפשר להכין איתה כל מה שרק נרצה. אתם מוכנים לזה? אז קדימה, הנה המתכונים המומלצים שלנו עם שעועית לבנה:

מרק שעועית לבנה • מתכון קל ומומלץ!

לימי חורף קרים - מתכון למרק שעועית לבנה קל ומהיר. לאחר השריית השעועית נבשל אותה במרק עגבניות עם תבלינים. מרק מחמם ומשביע במיוחד.

על ידי FoodisGood

חמין של שבת עם בשר, חומוס ושעועית

לאחדים זה חמין לאחרים זה הוא טבית, בכל מקרה, מדובר במאכל המנחם ביותר שניתן לאכול בשבת גשומה וחורפית. מי לא אוהבת חמין מוצלח? המתכון הבא של דבי וזאנה יסדר לכם את השבת עם חמין בשרי המכיל בשר, גרון הודו, תפוחי אדמה, בטטות, חומוס, שעועית וכל טוב...

על ידי FoodisGood

מרק שעועית לבנה עם בשר • הכי מומלץ לשבת

מתכון למרק פיקנטי שמתאים ממש לימי החורף - מרק שעועית לבנה עם בשר. כל הקיץ אני מחכה לתחילת החורף כדי להכין את המרק הזה, לפי דעתי הוא אחד המרקים המוצלחים ביותר. אפשר להכין עם שעועית לבנה קפואה או משימורים.

על ידי FoodisGood

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *