FoodisGood

עדשים ברוטב • תבשיל עדשים מהיר וטעים

התבשיל הבריא והמחמם הזה הוא מושלם ליום חורף קר והוא הולך נהדר עם אורז לבן! מתכון באמת קל ומהיר להכנת תבשיל עדשים טעים במיוחד שיכול להיות תוספת מקורית לארוחה ואף לשמש כארוחת ערב מעולה בפני עצמו. ניתן להכין את התבשיל גם עם עדשים כתומות אבל העדשים הירוקות מושלמות לתבשיל הזה כיוון שהן מצליחות לשמור על הצורה והמרקם במהלך הבישול ולא מתפרקות כמו הכתומות.

זמן עבודה: 20 דקות

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 2 גזרים פרוסים
  • 3 כוסות מים חמים + כף אבקת מרק בצל
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. בסיר סוטאז' מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית עד לשקיפות.
  2. מוסיפים פפריקה מתוקה, כמון וסלרי ומטגנים עוד כדקה.
  3. מוסיפים עדשים, מים חמים, אבקת מרק, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה איטית.
  4. מוסיפים גזר, מנמיכים להבה לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהעדשים והגזר מתרככים.
    מגישים חם חם, בתאבון!

מתכוני עדשים שאסור לפספס

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן