כרוב הוא ירק כל-כך נפוץ במטבח שלנו שלפעמים אנחנו שכוחים כמה אנחנו אוהבים אותו! היום נשתף במתכון נוסטלגי נהדר לכל דיאטה – כרוב מאודה ברוטב עגבניות עסיסי שמהווה תוספת נימוחה ומנחמת לכל מנה, החל ממנות בשריות ועופות ועד קציצות צמחוניות ואפילו לצד פירה. זוכרים את המנה הזאת? מתאימה לצמחוניים, טבעוניים, ללא גלוטן – ולכולם!
זמן עבודה: 15 דקות | 2-3 מנות צד מפנקות
מצרכים:
- 2 כפות שמן
- 3-4 שיני שום, קצוצות
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כף פפריקה
- ראש כרוב גדול מגורר או קצוץ לרצועות
- 1 כוס רוטב עגבניות טריות (פסאטה)
- 1-1.5 כוסות מים
- 2 כפות חומץ
- 1 כף סוכר
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים בצל ומבשלים 3-4 דקות.
- מוסיפים שום, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים ומערבבים עד שהבצל הופך רך ושקוף.
- מוסיפים למחבת כרוב מגורר, רוטב עגבניות ומים. מערבבים הכל היטב, טועמים ומתבלים שוב.
- מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על אש בינונית-גבוהה עוד 7-10 דקות.
- כשהכרוב נהיה רך יותר אפשר להוסיף חומץ, סוכר ועוד מלח במידת הצורך.
ממשיכים לבשל תחת מכסה ומערבבים כל 3 דקות. - כשהכרוב מבושל ורך מאוד מכבים את האש ומניחים לסיר לשבת עם מכסה עוד 3 דקות.