עם כל השפע של הירקות הטריים ומבחר עשבי התיבול הריחניים אנחנו יכולים להכין סלטים מרעננים ומלאים בבריאות בקלות. כזה הוא סלט הטבולה קינואה המוצלח הזה – חיבור הטעמים, הצבעוניות והטריות עושה טוב בלב! הסלט הזה בריא, משביע, טעים ומושלם לכל דיאטה.
זמן עבודה: 10 דקות | סלט גדול ומשביע
מצרכים:
להכנת קינואה:
- 1 כוס קינואה
- 1 כוס מים
- 1 כף שמן
- 1/2 כפית מלח
לסלט:
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 1 בצל סגול – רצועות דקיקות
- 1 בצל לבן – קצוץ דק
- 3 גבעולי בצל ירוק – קצוצים
- 2 עגבניות – קוביות
- 1/4 צרור פטרוזיליה – קצוצה דק דק
- 1/4 צרור כוסברה – קצוצה דק דק
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- מיץ מ-2 לימונים טריים
- 2 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
- להכנת הקינואה: שוטפים היטב את הקינואה תחת מי ברז. בסיר בינוני מבשלים את כל המצרכים (קינואה, מים, שמן, ומלח) למשך 15 דקות. סוגרים להבה ומשאירים עם מכסה למשך עוד 5 דקות. פותחים ומערבבים בעדינות עם מזלג להפרדת גרגירי הקינואה.
- את כל מצרכי הרוטב מערבבים היטב בצנצנת או קערה קטנה ומניחים בצד.
- בקערת הגשה גדולה מערבבים את הקינואה המבושלת עם כל מצרכי הסלט – בצלים, עגבניות וירק.
- שופכים את הרוטב על גבי הסלט, מערבבים היטב ומגישים טרי לשולחן.